Renault Laguna: Automaat

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Wie weet wat het kan zijn dat als de motor warm is de automaat nadat je gestopt bent bv voor een verkeerslicht in zijn vrije stand gaat.
Hierbij zie je het toerental ff boven de 1000 toeren gaat en als je dan wat gas geeft schiet hij in zijn 1 helaas wel met een bonk.

wilklu

Geplaatst door wilklu (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Als je de 5 bak hebt dan klopt het dat de kruipstand na enkele seconden verdwijnt als je rempendaal ingetrapt houdt. Als je dan weer weg wilt rijden dan moet de automaat eerst even aankoppelen als het ware dit kan gaan met een lichte schok. Wat niet hoort is dat je motor hoger in toeren gaat lopen. Voel je het schakelen?
Zo ja dan eerst even gasklephuis laten reinigen. Dit kan ook het verhogen van toerental verklaren.

wilklu (0), 14 jaar geleden

Het is een 4 bak en je voelt dat hij van zijn vrije stand naar de eerste versnelling gaat met een harde bonk.
Hij doet dat alleen als je een uur of zo aan het rijden bent en dan vooral stadsverkeer.
Hij blijft af en toe gewoon in zijn eerste versnelling staan en dan is het toerental +- 800
Je kan met deze automaat ook handschakelen maar dat maakt niet uit op het display staat een 1 en toch rijd de wagen dan niet.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Maar je omschrijft dat het toerental verhoogt is als hij in zijn neutraal is. Dit kan komen door een vuil gasklephuis. En dit zelfde ding heeft heelveel invloed op schakelgedrag.

De bonk kan komen omdat de motor teveel toerenloopt, die moeten door de koppelomvormer en motorsteunen opgevangen worden, dit kan die bonk geven.

wilklu (0), 14 jaar geleden

Sebastiaan, bedankt voor de eventuele oplossingen en ik ga daar mee naar de dealer.

wilklu (0), 14 jaar geleden

Of kan ik dat zelf reinigen?

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Ja kan je wel zelf reinigen maar je moet wel weten waar je mee bezig bent. Ik kan je zo geen uitleg geven daarover. De dealer kan het ook doen voor je. Mogelijk staat de uitleg van het reinigen wel ergens in een topic op dit forum.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.