Renault Safrane: automaat AD8 loopt hard aan

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6

ik heb voor een tijdje terug de olie en zeef laten vernieuwen,het eerste probleem wat zich voordeed was dat als die koud was hij in de eerste paar bochten eruitvloog en dat die hard aanliep als die van de vier naar de drie terug schakelde,toen 0,4 liter olie bijgevuld en het uit de versnelling gaan bij een bocht was verholpen maar het hard aanlopen doet die nog steeds,kan het nu zijn dat er toch nog te weinig olie in zit.

martslaats

Geplaatst door martslaats (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

AS1 (105), 16 jaar geleden

Beide problemen zijn dus ontstaan na olie verversen?
Deze bakken zijn gevoelig voor een onjuist oliepeil en peilen is foutgevoelig.
Ik zou hem eens naar een specialist brengen en door hun laten peilen (in ieder geval ergens anders dan waar je bent geweest). Je zult de auto wel moeten achterlaten want de boel moet eerst helemaal afkoelen.

Ik heb zelf het verschijnsel gehad dat terugschakelen van 4 naar 3 plotseling ruw werd.
Ik heb toen bij een Renault specialist in Arnhem het hydraulisch blok van de automaat laten schoonmaken. Die is te bereiken zonder dat de bak van de motor af hoeft. Kost ongeveer 200 Euro. Daarmee was het probleem opgelost.

Dus ik zou eerst laten peilen en als dat niet helpt zou je kunnen overwegen om het hydraulisch blok te laten schoonmaken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.