Renault Espace: automatische handrem Renault espace 2003

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 T

Hallo, ik heb een probleem met mijn espace en ik hoop echt dat iemand mij kan helpen. Mijn automaat is de vorige week weggesleept naar de garage om de distributie riem te laten vervangen, dit is nu gedaan en auto is terug gebracht. nu gelijk toen de auto is terug gebracht wist de garagehouder mij te vertellen dat er een nieuw probleem was de automatische handrem tikt onder de auto.
het is een irritant geluid alsof er een wekker onder de auto zit. heel snel tikken achter elkaar.de handrem werkt handmatig wel, automatische gaat hij er wel op maar niet af. geeft ook een storing aan in het display automatische parkeerrem defect. deze auto is al vanaf het begin en probleem auto. eerst watergekoelde dynamo, dan computer dan distributie set en nu weer de parkeer rem.
mijn vraag is kan deze storing ook met afslepen zijn gebeurt? en wat kan de storing zijn? ik stop de auto automatische parkeerrem gaat er vanzelf op en na 5 min hoor je een geluid van de parkeerrem en dan begint hij met tikken net zolang totdat je de auto weer start. als je de sleutel in het contact doet doet hij het niet. ik heb achter alles los gehad schoongemaakt en alles werkt gewoon zoals het moet alleen het kasje maakt een tikkend geluid onder de auto. heeft deze parkeer rem ook een zekering en waar zit deze? de plus heb ik al los gehad de stekker van de parkeerrem onder de auto heb ik al los gehad. wie o wie kan mij hiermee helpen????? groet peter

peter8735

Geplaatst door peter8735 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Dan lijkt de automaitsche parkeerrem-unit inwendig defect te zijn.
Op de sloop vind je een andere die je kan inbouwen.
Hij is wel lastig in/uit te bouwen en daarbij moet je goed opletten.

peter8735 (0), 9 jaar geleden

hallo, dank je.
maar kan dit komen door de auto weg te slepen? moet ik de andere unit opnieuw laten inlezen bij de dealer??

peter8735 (0), 9 jaar geleden

want voordat de auto weggesleept was was alles in orde.

7seconds (0), 9 jaar geleden

Wanneer de auto weggesleept moet worden moet de automatische handrem worden vrijgezet. Dus sleutelkaart erin (contact aan) en met de handgreep de rem "lossen". De boordcomputer meldt nu "handrem vrijgezet". Het beste is de sleutelkaart er uit te halen om vergissingen te voorkomen. Ik neem aan dat dit is gedaan door de garage en eigenlijk kan dat niet anders, want met de handrem op de achterwielen komt ie niet echt van zijn plek. Een andere unit moet worden ingelezen. Wel vreemd dat het nu is gebeurd. Ik geloof nooit zo in toeval.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.