Renault Espace: dashboard geen signaal

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 20

Hallo Forum,
Sinds vanmiddag, na enig nakijk werk aan een elektrische raam, heb ik geen display meer. Ik had de radio en airco uit gezet. Alles werkt nog wel, op de radio na (ik kan hem niet aan zetten?) alleen ik kan niets meer zien op het display? Kan het liggen aan een hoofdzekering of aan de andere zekeringen?
Iemand een idee?

sjoerdespace

Geplaatst door sjoerdespace (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (2075) PRO, 9 jaar geleden

accuklem er af gehad ?

sjoerdespace (0), 9 jaar geleden

Dank je voor je reactie. Leuk, daar zat ik ook aan te denken, hoe reset ik de computer oid? Accuklem los halen. Ga het morgen testen.

Getest helaas geen resultaat. Als ik de kaart insteek werk alles, de airco (+aircodisplays geven temp.) slaat na 30 seconden pas in, maar het hoofd display blijft zwart!, ook de radio kan ik niet activeren. Ik heb voorzover de zekeringen nagekeken maar die zijn oké. Zit het display op 1 groep of zekering, zo ja welke dan? Ik kan wel rijden, lampen doen het, knipperlichten werken wel maar ik hoor daar geen geluid bij. Dus ik kan rijden maar heb geen controle op het functioneren van de auto op het display.

Iemand nog een idee? Help

Heino4267 (260), 9 jaar geleden

Als je de accu losneemt, behoor je éérst de navigatie-DVD te verwijderen en het hele systeem uit te zetten en enkele minuten tot rust te laten komen. Als je dit niet doet, kan je een dooie navigatieunit oplopen, met o.a. de door jou beschreven verschijnselen.

Toen ik dit in een eerder soortgelijk geval intypte, kreeg ik tegengas: het uitschakelen zou niet hoeven.
Ik hoor van de profs wel wat de juiste versie is.

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Ja dit systeem gaat idd dood als de stroom eraf gaat als het lampje op de unit in dashbord nog brand.

Heino4267 (260), 9 jaar geleden

Maar ik zou de moeite nog niet opgeven. Meet eens of alles de juiste spanningen krijgt.

sjoerdespace (0), 9 jaar geleden

Even een late update. Er zit geen navigatie in dus dat probleem heb ik niet. Toch de ANWB er bij gehaald hij heeft alle zekeringen gemeten maar alles was oke. Op het moment dat hij weg reed gaf ik een klap op het dashboard en floep het scherm brandde weer.
Nu na enig zoekwerk op internet zal mijn printplaat van het display wel enige haarscheurtjes hebben zoals al veel is beschreven. Dus ik heb nu enkele reparateurs die dit zouden kunnen repareren gevonden, 1 in midden Limburg, voor mij erg ver, de ander in Apeldoorn en een in Huizen. Maar ook 1 in Zeist voor 110,- euro.
De afgelopen week heb ik gereden met iedere keer een tik op het dashboard en de laatste dagen bleef het scherm normaal dus ik stel de reparatie nog even uit. Ik heb het dashboard zelf nog niet gedemonteerd.

Iemand ervaring met reparaties van het dashboard?

hobby-monteur (0), 9 jaar geleden

Nee,maar wel met tikken op het dashboard,en die zijn op enig moment duurder dan die 110 euro,want je kunt meer electronica kapot meppen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.