Renault Mégane : backfire en stotteren

hallo

Ik heb sinds enkele weken ontzettend veel problemen met mijn
renault megane 1.6 rn.
Hij geeft regelmatig harde knallen (bakfire?) onder de motorkap
het maakt niet uit of hij koud of warm is en of ik rijd of sta te wachten voor een stoplicht vlak daarvoor zakt hij ineens in toeren begint te trillen dan de knal en daarna wel gas geven maar bijna niet vooruit komen verder danst hij regelmatig in toeren en komt er witte rook uit de uitlaat.
Gisteren wil ik nadat de motor even warm heeft gedraaid wegrijden maar hij liep stationair heel erg te schudden en ondanks gas geven kwam hij moeizaam vooruit toen kwam er ook rook onder de motorkap weg maar na een poosje laten staan was er niets meer aan de hand
Heeft iemand misschien een idee wat dit allemaal kan wezen
en wat ik eraan kan doen, want het lijkt mij zo niet erg veilig om er nog mee te rijden

henrico

henrico4491

Geplaatst door henrico4491 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

graalus (0) PRO, 17 jaar geleden

Als ik je verhaal zo lees draait de motor niet op 4 cilinders!
Zorg eerst dat de klep speling en de ontsteking in orde is en dat de motor goed op benzine loopt!!!!Dan pas verder zoeken op
LPG. succes.

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Denk dat je een bobine stuk hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.