Renault Clio: bak olie en ratel geluid

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 E7J

Goedenavond,

Wat ik nergens kan vinden is de vervangingsinterval van de versnellingsbak olie. Het peil is wat laag dus ik moet er wat bij doen, maar jah, kan het dan net zo goed verversen maar dat spul is zo duur. Wat is de interval? Er zit TRX in en dat spul gaat wel heel lang mee.
Clio, 1.4, km stand 120000.

Verder hoor ik met een koude motor als hij in zn vrij staat en de koppeling los staat (gekoppeld) een ratelend geluid uit de bak komen, wat is dat? Als ik de koppelingpedaal intrap dan is het weg dus het zit in de bak.
De bak schakelt verder OK, alleen de synchromesch2 begint wat "hakerig" te worden. Zijn er wat weetjes bekend over de JB1 185 bak betreffende kwaaltjes?

gr
Michel

michel28

Geplaatst door michel28 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ksie (0) PRO, 16 jaar geleden

De olie hoeft nooit ververst te worden.Het gerammel zijn de tandwielen wat niet abnormaal is.Het schakelen is te verbeteren door automaatolie in de bak te doen van renault type D2.

tijnonlijn (0), 16 jaar geleden

Is die olie eigenlijk wel ik kleine hoeveelheden te krijgen? Ik heb binnenkort ook wat ervan nodig maar ik had de indruk dat het alleen in grotere flessen te krijgen is omdat bijvullen in principe nooit hoeft. Gezien de prijs zat ik daar niet zo heel erg op te wachten..

michel28 (0), 16 jaar geleden

[quote=tijnonlijn]Is die olie eigenlijk wel ik kleine hoeveelheden te krijgen? Ik heb binnenkort ook wat ervan nodig maar ik had de indruk dat het alleen in grotere flessen te krijgen is omdat bijvullen in principe nooit hoeft. Gezien de prijs zat ik daar niet zo heel erg op te wachten..[/quote]
idd een fles van 1 L moet je afnemen, heb denk ik maar 150cc nodig ofzo. beetje gekkenhuis om daar 18 euro aan uit te geven. Zal de dealer es vriendlijk aankijken of hij ff een beeje in een flesje wil doen voor me en dan doe ik wat in de bedrijfspot......

Gerben074 (0), 16 jaar geleden

weet niet hoe het bij Renault dealer is maar bij Peug dealer hebben ze 2L flesjes voor 13 euri (ESSO GEAR OIL 75W80).

ksie (0) PRO, 16 jaar geleden

De olie inhoud van de versnel bak is ongeveer 3 liter.

michel28 (0), 16 jaar geleden

Ik keek de man achter de magazijnbalie van renault lief aan en kreeg een half flesje uit de garage in mn handen gedrukt voor nop. Heel lief :-)
Kan ik de bak weer op oliepeil brengen. Wat een stinkolie zeg btw.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.