Renault Grand Espace: Bak probleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 20 16V

Mijn auto met 273000 km op de teller is een heerlijke auto.Met 260000 is er een motor uit 2001 ingegaan met 115000 op de teller. Het probleem zit nu in de automatische bak. Bij een koude motor, bij een snelheid van 70 km schiet hij uit de versnelling en kan ik dit alleen oplossen door de auto te stoppen, de auto uit te zetten en opnieuw te starten. Blijkbaar zorgt de computer er dan voor dat alles zich reset. Ook gebeurd het als ik op de snelweg met ongeveer 100 rij en dan maakt hij veel toeren als hij "terugschakelt". Rijdt de auto (na 2x uit en aangezet te zijn) dan loopt hij verder goed.
De garage heeft 4 opties: A computer volledig resetten, B rubbers in de bak zijn verhard en moeten vervangen worden, C kleppen (?) in bak moeten vervangen worden en D is een volledige revisie. A is het goedkoopst en D het duurst.

Wie kan mij adviseren????

RonnieR

Geplaatst door RonnieR (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

AS1 (105), 17 jaar geleden

Wanneer is de ATF voor het laatst ververst? Regelmatig olie verversen is ook belangrijk om de rubbers soepel te houden. Er zijn overigens toevoegingen voor te krijgen om de rubbers weer soepel te maken.
Ik zou maar eens beginnen met verversen (incl. zeef).
De computer geeft geen storingen?

RonnieR (0), 16 jaar geleden

Het probleem is verholpen.Het was het electronisch brein in de bak. Dit is gereinigd, hersteld en de auto rijdt weer als een zonnetje. Ik heb begrepen dat dit de oplossing is bij de meeste bakproblemen.

AS1 (105), 16 jaar geleden

[quote=RonnieR]Het probleem is verholpen.Het was het electronisch brein in de bak. Dit is gereinigd, hersteld en de auto rijdt weer als een zonnetje. Ik heb begrepen dat dit de oplossing is bij de meeste bakproblemen.[/quote]
Mooi!
Hydraulische blokken worden soms onnodig vervangen. Of nog erger complete bakken. Terwijl schoonmaken een goede optie kan zijn. Maar ja, daar wordt minder goed mee verdiend he...
Waar heb je dat laten doen als ik vragen mag?

RonnieR (0), 16 jaar geleden

Een kennis heeft een garagebedrijf in Lienden. Zijn buurman werkt bij een revisiebedrijf. De kennis heeft gedemonteerd en de buurman heeft het probleem verholpen.

Bauwie (0), 16 jaar geleden

Mijn versnellingsbak (Espace 2,2 tD uit '99) maakt sinds kort een "loeiend" geluid, dat in toonhoogte verhoogt als ik sneller rijd.
Zou ik dat ook kunnen verhelpen met een "schoonmaakbeurt"?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.