Renault Espace: electra trekhaak bij espace 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 V6 24V

Hoi,

heeft iemand een idee hoe ik de mistlampen het beste kan aansluiten aan de 13-polige stekker van de trekhaak?
Het schijnt dat dit niet zomaar gedaan kan worden i.v.m. een stuurmodule die achter de ruitenwissermotor (achterkant) zit.
Momenteel heb ik de 2 draden die vanaf de module naar het mistachterlicht rechts gaan, aangesloten aan de bekabeling van de trekhaak. Dit functioneert nu goed. Op het moment dat er een stekker in wordt geplugd, gaat 1 mistlamp van de auto uit. He tis echter de bedoeling dat beide mistlampen uit gaan.

Kan ik nu van de andere mistlamp ook de kabel gewoon aansluiten aan de bekabeling van de trekhaak of bestaat er een kans dat ik hiermee de module beschadig?? Deze kost nieuw € 275,-, dus enige voorzichtigheid is geboden........
Bij de renault dealer gaf men aan dat men daar gebruikt maakte van een aparte kabelboom, die in de module gestoken werd en vervolgens naar voren werd getrokken en oingestoken (zekeringkast rechtsvoor). Bij een ander filiaal van dezelfde dealer wist men niets van deze kabelboom. Maar hoe e.e.a. werd aangesloten kon men mij ook niet vertellen.
Iemand een idee??

Alvast bedankt voor jullie reacties

groet,
Marcel

espace 3.0 V6 24V

Geplaatst door espace 3.0 V6 24V (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

is idd een kabelboom voor een espace die je naar voor moet trekken en daar(lacgs de accu)op een reeds aanwezige stekker moet aansluiten.

RolandK10257 (0), 17 jaar geleden

Of de mistlamp die aan blijft bij aangekoppelde aanhanger eruit halen (lampje eruit). Een mistlamp is toegestaan (meeste auto's hebben er maar een). Probleem opgelost, geen kosten.

espace 3.0 V6 24V (0), 17 jaar geleden

Hoi,

dank jullie voor jullie antwoorden.

Dat van die kabelboom is waarschijnlijk de beste oplossing. Moet echter alleen nog even kijken waar dan de stekker in moet. Ergens in de zekeringkast onder de motorkap neem ik aan (kastje naast de accu)

Dat van dat lampje eruit halen was mijn alternatieve oplossing geweest. Is inderdaad de goedkoopste.

Bedankt.

gr.
Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.