Renault Kangoo: Banden, ventiel lek

Bouwjaar: 1999

Nog een vraag van mij. Vandaag merkte ik dat de linkervoorband leeggelopen was (er zat nog 0.9 druk in). Ik heb het bijgevuld, maar ik ontdekte dat de band leegliep bij het ventiel. Ik heb het ventiel iets omhoog gedrukt en het lekken hield op.

Iemand heeft mij geholpen en heeft spul in mijn band gespoten. Dat helpt voor het dichten van gaatjes in de band. Mijn vraag is nu: is dit voldoende? Is het veilig genoeg of moet ik de band laten vervangen?

Noorman74

Geplaatst door Noorman74 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Picnic8956 (0), 18 jaar geleden

Het beste kun je het ventiel laten vervangen of hem even laten controleren. Een langzaam leeglopende band kan veel schade aan gaan richten. Dat spul wordt gebruikt voor noodreparaties.

Noorman74 (0), 18 jaar geleden

Over wat voor schade heb je het? En kan dat spul kwaad nu het er al in zit?

Picnic8956 (0), 18 jaar geleden

Je wegligging loopt met een slappe band duidelijk terug. Zeker als je het niet in de gaten hebt is bijvoorbeeld in een snelle bocht de bestuurbaarheid ver te zoeken.
Ik heb, alleen van horen zeggen, begrepen dat het spul de band een beetje aantast omdat het moet gaan hechten. Maar wat het echt doet weet ik niet. Een nieuw ventiel zal de kop ook niet kosten.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo erwin...

dat spul.. is echt bedoelt voor een NOOD-reparatie dus echt bedoelt om thuis te komen...

paul,

Noorman74 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb een afspraak gemaakt met de Renault dealer. Ze kijken de band na en repareren het ventiel ook meteen.

bark at the moon (0), 18 jaar geleden

als je zoiets nog eens hebt, laat NOOIT die troep in je band spuiten, deze rommel is zeer giftig, ga er mee langs een garage en laat er even een nieuw ventieltje in zetten.
Als ik zo'n wiel met die troep binnen krijg gaat er een nieuwe band op of je mag het zelf helemaal schoon maken, thuis. ik ga graag nog wat jaren mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.