Renault Kangoo: Kangoo D65 gaat uitzichzelf gas geven

Bouwjaar: 2001

Kangoo D65 gaat sporadisch uitzichzelf gas geven.
Klant gaat rijden op autosnelweg en soms gaat de wagen naar hogere snelheden.Toerental bij ingedrukt koppelingspedaal gaat dan naar maximum.
Uitgelezen foutcode's met Gutmann
A/D converter
Dieselinspuitventiel 1 ( stuurstroom fout )
Naar mijn inziens zit die A/D converter in de stuurdoos en de stuurstroom fout van het diesel ventiel zou misschien ook vanuit de stuurdoos kunnen komen.
Als men bij het rijden het contact aan en af zet dan gaat de auto voor een tijdje terug goed.Het probleem stelt zich echter niet altijd voor.
Iemand enige raad?

Mb-Spy

Geplaatst door Mb-Spy (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henri4478 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als het er een is met een electronisch gaspendaal, dus zonder kabel. Dan zal er waarschijnlijk een dikke plus langs deze bedrading liggen. Trek nieuwe bedrading van pendaal weerstand naar de rekeneenheid en je probleem is opgelost

stephan11130 (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk of de massa van gaskleppositiemeter goed is

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat voor pomp zit erop? DPCN of EPIC? De eerste heeft een gaskabel.

En uit laten lezen bij dealer; deze foutcode heb je geen houvast aan bij het diagnose stellen.

hoogfrequent (0), 18 jaar geleden

Indien met electronisch gaspedaal kan dit met EMC beinvloeding te maken hebben. EMC staat voor elektro magnetische compatabiliteit. Praktisch gezien betekent dit verstoring van de werking van electronica door stoorsignalen. Ga eens na of de klant soms een mobiele telefoon aan heeft staan en zo ja laat hem deze dan in ieder geval niet voorin de auto bij dashboard neerleggen. Carkit kan ook problemen geven. Tip van Henri lijkt op ervaring gebaseerd en heeft dus met EMC te maken. Afschermen van bedrading helpt ook. Afschermen kan door metaalfolie (alufolie) om de bedrading te wikkelen en aan beide uiteinden met massa verbinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.