Renault Laguna: Bandenspanning info op info scherm van dashboard.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Op het infoscherm op het dashboard kun je info lezen over de cruise control, snelheidsbegrenzer, EPS aan of uit, benzine tank bijna leeg etc.
Er zou ook info op te zien moeten zijn over de bandenspanning, echter dit heb ik nog nooit gezien. Heb de auto nu 2 jaar en ben voor de rest tevreden over de auto. Spanningsensoren zijn aanwezig in de banden, maar toch......

Wie weet hoe dit kan...???

Pedro911

Geplaatst door Pedro911 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Highway (155) PRO, 14 jaar geleden

even laten controleren door de garage misschien is het uit gezet of defect?

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit is wel opmerkelijk.
Alle Laguna rijders klagen dat dit lampje teveel aangaat, en jij hebt deze juist nog nooit gezien!?!?
Beste Pedro, zou het mooi laten zitten zo, en niet gaan zoeken of dit erin zit. Wel zelf de bandenspanning regelmatig controleren/ corrigeren.

W

Ralf

Thompie (0), 14 jaar geleden

Hi Pedro,

de info over de bandenspanning verschijnt maar ongeveer 10 seconden. Wanneer je de Laguna start en de zelfcheck is voltooid, zal er kort op het display de bandenspanning af te lezen zijn. Dit is niet op te roepen zoals meldingen van verbuik, brandstof, etc.

Mvg,

Thom

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Dit is wel op te roepen via de knop op ruitenwisser hendel. IDD grote kans dat het uitgeschakeld is. En "iedereen" klaagt over het systeem, maar bij mij al 7 jaar probleemloos.

Pedro911 (0), 10 jaar geleden

Hallo allemaal,

"Probleem" is verholpen. De optie is inderdaad uitgezet. Na overleg met de garage besloten om dat zo te laten. Iedereen bedankt voor alle reacties en goede adviezen..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.