Renault Laguna: bandenspanning systeem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci 88kw

Hoi kan iemand mij helpen met het volgende probleem.
Ik heb een paar weken geleden 2 nieuwe voorbanden laten monteren en nu opeens geeft het banden spanning systeem aan dat ik lekke voorbanden heb,wat dus niet zo is.
eerst was het alleen rechts nu beide kan iemand mij verder helpen.
BVD Arie.

arie 23

Geplaatst door arie 23 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

rob9958 (0), 17 jaar geleden

Arie,
Komt veel voor dat er (tijdelijk) een melding wordt gemaakt op het dashboard. Ik heb 6 weken lang met een knipperend lampje gereden (uiteraard band gechecked, bleek OK) en daarna was het maanden OK. Ook op de weg naar Zuid-Frankrijk ineens het hele linker voorwiel "verdwenen" (op het display) maar na 50 km was het weer terug.

Ik zou me er niet druk om maken als je zeker weet dat er geen probleem is. Als je het heel hinderlijk vind kan je de dealer altijd nog vragen om het systeem helemaal uit te zetten....

Rob.

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

je bandenspanning is waarschijnlijk te hoog of te laag.. controleer dit met een geijkte meter, dus niet bij het tankstation..

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Ik zou me er ook niet zoveel van aantrekken, je kunt de sensoren eens laten checken, misschien hebben ze iets beschadigt bij het monteren van de velgen of demonteren.

ejnn (0), 17 jaar geleden

Mocht je problemen houden, heb ik mogelijk een oplossing. Ik heb hetzelfde gehad, echter bij een goede druk (1.8-2.2 bar)nog steeds een "lekke band". Ik heb daarna de banden goed op druk gebracht 2,5 bar en probleem was verholpen.

In mijn situatie bij de lekke band indicatie was de druk 2.3 bar. Toen verlaagt met stappen tot 1.8 bar. Hij bleef branden en ging niet uit. Toen opgepompt naar 2.5 bar en opgelost.

Richie,Renault Volvo spec (0) PRO, 17 jaar geleden

even naar de dealer gaan en ventielen laten inlezen. dit verhelpt het probleem.

ejnn (0), 17 jaar geleden

Inlezen van de sesnoren is niet nodig. De auto vindt de sensoren, want hij geeft een lekke band. Als je om het middelste beeldscherm geen band ziet en op de kiometer display alleen het oranje uitroepteken ziet, dan vindt de auto de band niet, dan opnieuw inlezen cq vervangen sensoren. Als je een lekke band hebt volgens de sensoren, ga met de bandenspanning omhoog experimenteren.

Mocht een sensor kapot zijn zit je zo op een leuk bedrag.
Inlezen sensoren: circa 15 euro
nieuwe sesnor: circa 30 euro
vervangen sensor en balanceren wiel: circa 30 euro
Inlezen sensoren: circa 15 euro

Ongeveer 90 euro voor vervangen van 1 sensor, 2 sensoren circa 150 euro.
Zoals boven staat beschreven kun je ook de sensoren uit laten schakelen, kost het zeer weinig denk circa 15 euro.

rob9958 (0), 17 jaar geleden

Zoals uit bovenstaande discussie blijkt kun je je hier flink mee bezig houden en kan het zelfs (veel) geld kosten. Mijn ervaring van de afgelopen 3 jaar is dat het systeem werkt als het echt fout is (dus lekke band) en dat er soms vals alarm gegevend wordt. Gewoon mee leren leven als je dit niet erg vind of helemaal laten uitschakelen.

Rob.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.