Renault Laguna: Rammelende Renault Laguna 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Na het starten 's morgens hoor ik de eerste kilometer een rammelend geluid. Dan verdwijnt dat. De auto rijdt verder prima. Mijn garage zegt me dat het waarschijnlijk een lagerprobleen in de versnellingsbak is en dat ik er misschien wel 10.000 of 15.000 kilometer mee kan rijden, maar dat het ook zo kan zijn dat ik de auto morgen niet meer in de versnelling kan krijgen. Veel Renault Laguna's zouden versnellingsbakproblemen hebben. Hoe dan ook, al met al vind ik het een erg vaag verhaal.
Wie heeft ervaring met dit rammelprobleem?

HansL

Geplaatst door HansL (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ksie (0) PRO, 17 jaar geleden

Is het echt een rammelgeluid of een tak tak tak geluid rv bij het dasboard.

HansL (0), 17 jaar geleden

Nee, het komt dieper, echt vanonder. Zeker niet van het dasboard. Rammelen heb ik geschreven, maar dan denk je eerder aan blik of zo. Het klinkt zwaarder. Zou inderdaad van de bak (of koppeling?) kunnen komen, maar heb geen idee wat er dan in detail aan de hand zou moeten zijn.

ferry070dh (0), 17 jaar geleden

ik heb het zelfde probleem met me laguna...
Ik had ooit eens op deze forum gelezen dat het iets met de ophanging had te maken en de reparatie in de garage best duur was... ( dit is echter iets wat ik gelezen had ik kan het ook fout hebben ben ook erg benieuwd wat het is om eventueel te verhelpen)
Ik heb ook opgemerkt dat als het kouder word het probleem meer meerkbaar is em langer aanhoud. ipv 1 straat 2 straten met iets rammelends. Het geluid komt ongeveer rechts achter ergens vandaan
Ik stoor me er niet zo aan en rij er gewoon mee verder.. Ik schiet eerder in de stress als ik het geluid s'ochtends niet hoor.. ;)

8je (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij een laguna 1 wil de katalysator nog wel eens gaan rammelen. Het binnenwerk ligt dan los in zijn behuizing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.