Renault Laguna: bandenspanningsensoren laguna

Bouwjaar: 2001

Is het mogelijk om de bandenspanning systeem bij de laguna 2 uit te schakelen?

alvast bedankt!

Abba

Geplaatst door Abba (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

dealer kan dit doen
maar waarom uitschakelen

Abba (0), 16 jaar geleden

[quote=CARS&MOTORS]dealer kan dit doen
maar waarom uitschakelen[/quote]
bij het vervangen van banden zijn er 2 kapot gegaan, en eerlijk gezegd ik vindt ze overbodig.
had al eens geinformeerd bij de dealer, is me toen verteeld dat het niet mogelijk was.

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Is wel mogelijk, alleen als er al storingen instaan, blijft hij ze geven........

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

eerst storing wissen en dan uitschakelen dan heb je r geen last van

Icedude (0) PRO, 16 jaar geleden

Maar als je ventiel stuk is, gaat dat (in ieder geval meestal) ook niet meer.

sgm (0), 16 jaar geleden

Sensoren kosten ongeveer 30 euro. Waarom zou je ze niet gewoon vervangen? Inlezen en klaar. Verder, hoe veilig zijn de ventielen nog als ze beschadigd zijn bij het verwisselen van de banden?

Abba (0), 16 jaar geleden

de twee beschadigde sensoren zitten niet meer op, moet binnenkort de banden weer vervangen misschein koop ik toch wel twee nieuwe sensoren. Ik vind de sensoren wel een leuke snufje maar wel voor de fabrikant om geld te verdienen, die dingen hebben voor mij geen enige toegevoegde waarde. :)

biged1971 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Abba]de twee beschadigde sensoren zitten niet meer op, moet binnenkort de banden weer vervangen misschein koop ik toch wel twee nieuwe sensoren. Ik vind de sensoren wel een leuke snufje maar wel voor de fabrikant om geld te verdienen, die dingen hebben voor mij geen enige toegevoegde waarde. :)[/quote]
geen waarde?????
met de verkeerde bandenspanning verbruik je meer brandstof en wordt je rijgedrag een stuk beroerder dus je verhaal begrijp ik niet
zde willen het zelfs verplicht gaan stellen op niuewe auto`s

RenaultDriver (0), 16 jaar geleden

[quote=sgm]Sensoren kosten ongeveer 30 euro. Waarom zou je ze niet gewoon vervangen? Inlezen en klaar. Verder, hoe veilig zijn de ventielen nog als ze beschadigd zijn bij het verwisselen van de banden?[/quote]
30 euro per stuk? Ik heb een heel ander bedrag gehoord (160 per stuk, was wel voor een Espace trouwens maar dat zal zoveel niet uitmaken denk). Waar krijg je ze voor dit bedrag?

sgm (0), 16 jaar geleden

Gewoon bij de Renault dealer. Ik had een tijdje terug er ook eentje stuk. Voor 50 euro band eraf, sensor gewisseld, band erop, balanceren, sensor zelf en inlezen. Netjes toch?

Abba (0), 16 jaar geleden

ok, als je een systeem hebt waarbij de bandenspanning wordt weergegeven dan is dat nog te begrijpen, maar bij mij krijg ik alleen de melding als de spanning veel te laag is en dat kan ik met blote oogen ook zien.

Zo te zien kunnen de prijzen per dealer (Stam overvecht) verschillen, ik moest voor 2 sensoren 160 euro betalen, inc. monteren en inleren.

sgm (0), 16 jaar geleden

Die 160 euro voor twee sensoren inclusief monteren en inleren is niet zo gek. Mijn dealer had de rekening heel netjes gehouden en het was maar voor 1 wiel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.