Renault Scenic: BDP sensor oorzaak van startprobleem?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6RE

Hallo iedereen,

Ik kwam op dit forum terecht na een zoekactie over startproblemen met een Mégane Scenic. Het probleem is bij mij, net zoals ik ook bij anderen op dit forum las, dat de auto meestal zonder problemen start en af en toe slechts na een vijf a tiental keer. Nu begint het echter steeds vaker voor te vallen en ik schaam me iedere keer dood als ik tien keer moet proberen starten voor ik kan vertrekken... Het probleem doet zich meestal voor bij warme motor. Ik ben onlangs nog voor een onderhoud naar mijn garage geweest en daar wisten ze me simpelweg te vertellen dat hier zo goed als niets aan kan gedaan worden, dat dit vaak voorvalt bij dit type motor en er kwam een uitleg bij van "als de motor warm staat, kan hij de benzine niet goed genoeg compresseren waardoor hij niet goed start". Bij de vraag wat ik dan moest dan, kwam het antwoord: "wachten". Ik kan toch echter niet een half uur staan wachten iedere keer als ik mijn auto wil starten? Nu vroeg ik me af of deze uitleg enigszins klopt of dat ze me gewoon een nieuwe auto proberen aan te smeren (ze kwamen met het voorstel dat ik bij aankoop van een nieuwe scenic een grotere overname krijg voor de oude). Ik las hier al meermaals dat het aan de BDP sensor zou kunnen liggen. Ik weet echt helemaal niets van auto's, maar zou dit ook bij mij het probleem kunnen veroorzaken en kan ik dan met deze informatie naar de garage terugkeren om te vragen of ze dit controleren?
Hartelijk dank voor jullie reacties!

Boris

borisdekat

Geplaatst door borisdekat (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Hallo Boris

Rij eens langs een andere garage / dealer en laat daar nog eens een diagnose stellen..

Een nieuwe auto aansmeren kan iedereen,het probleem moet gewoon opgelost worden..hij moet ook warm goed starten,en niet na een half uur starten!dat verhaal is een broodje aap ....

Het kan inderdaad de BDP sensor zijn,maar zou er eerst even zeker van zijn,alvorens je onderdelen op het oog gaat vervangen..

Gr Stefan

borisdekat (0), 14 jaar geleden

Hallo Stefan, bedankt voor je snelle antwoord! Dat verhaal van het niet goed kunnen compresseren van de benzine slaat dus ook nergens op, of kan dit wel een oorzaak zijn? Zoals ik al zei, ik ben een echte leek als het op auto's aankomt en ben dus ook niet van plan om iets zelf te vervangen. Ik zal hem dus best zoals je zei even in een andere garage laten nakijken en misschien er bij vermelden dat het probleem wel eens aan de BDP sensor zou kunnen liggen? Of zou ik ze dan beledigen omdat het lijkt dat ze dit zelf niet zouden kunnen vinden? ;) gr, Boris

Heino4267 (230), 14 jaar geleden

"als de motor warm staat, kan hij de benzine niet goed genoeg compresseren waardoor hij niet goed start".

Deze beschrijving hoort bij een z.g. "vapour Lock": Dit is een situatie waarin ee benzineleiding zo warm wordt dat de brandstof gasbelletjes gaat vormen. In die situatie krijgt de motor onvoldoende brandstof. Een `Vapour Lock` onststaat altijd bij warme motor.
Als het echt `vapour lock`zou zijn, is de remedie heel eenvoudig: loop alle brandstofleidingen na of ze te dicht bij een hittebron zitten (motor, uitlaat), in het hele traject van tank tot aan de motor. Zoja: afstand tussen brandstofleiding en de hitte vergroten en-of (vakkundig) van de hitte isoleren.

In jouw geval is er waarschijnlijk iets anders aan de hand, iets dat elke fatsoenlijke garage middels vakkundig foutzoeken kan oplossen zonder je het bos in te sturen met vage verklaringen. Een echte garage verhelpt deze defecten.

borisdekat (0), 14 jaar geleden

Beste Heino, hartelijk bedankt voor je reactie. Ik vind het echt onfatsoenlijk dat een garage mensen met weinig kennis ter zake zomaar met een kluitje in het riet sturen. Ik had het echt bijna opgegeven, aangezien ik vertrouwde op de uitleg die ze me gaven. M'n Scenic staat voor de rest nog perfect in orde (ondanks 10 jaar oud, zonder enig probleem door de APK), en ik vond het dan ook jammer dat dit z'n doodsteek zou gaan worden. Ik rij deze week nog langs een andere garage en laat jullie weten hoe het is afgelopen. Nogmaals bedankt Heino en Stefan! Groeten, Boris.

borisdekat (0), 14 jaar geleden

Langs een andere garage gereden, vliegwielsensor vervangen, start al een week perfect! bedankt voor jullie tips Stefan en Heino. groeten, Boris.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Boris

Bedankt voor de feedback!

Gr Stefan

mickeyD (0), 14 jaar geleden

en hoeveel koste dat?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=mickeyD]en hoeveel koste dat?[/quote]
Bel even de garage of kijk op www.partsbase.nl

mickeyD (0), 14 jaar geleden

nee, ik wil ff weten wat renault rekent inclusief montage..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.