Renault Trafic Phase Iii: bi-xenon ombouwset

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 107 kw

ik heb in mijn traffic een bi-xenon setje gebouwd, het schakel relais word door een stekker van de linker of rechter lamp aangestuurd dus er blijft een stekker los liggen in de moterruimte als ik nu met lopende moter groot licht inschakel kan ik dit niet meer uitschakelen met stilstaande moter werkt dit wel,ik heb van de leverancier al een extra canbus storingssetje gehad maar dit is geen oplossing als ik echter een h4 lamp in de overgebleven stekker doe werkt het wel ook heb ik een weerstand gemonteerd gehad van 3 ohm 50 w maar deze brand door na enkele minuten,
wie heeft hiervoor een passende oplossing

pedee

Geplaatst door pedee (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

De dimensionering van de 3 ohm weerstand lijkt uit te gaan van een boordspanning van 12 volt. Vaak is deze echter 14 of 14,5 Volt. Dan krijg je al 70 Watt in de weerstand er daar kan die niet tegen. Verder zul je zo'n dikke weerstand op een goed koelprofiel moeten monteren om alle warmte kwijt te raken.

pedee (0) PRO, 16 jaar geleden

heb nu voor een weerstand gekozen van 100 wat 3.3 ohm deze gemonteerd op een alu geperforeerde plaat met een 12 v ventilatortje ervoor van 12 cm doorsnede en dit achter de grille ingebouwd dit is nodig als je lang stilstaat want dan word de weerstand toch nog behoorlijk heet
maw. probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.