Renault Trafic: koppeling werkt af en toe niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Klant komt met het probleem dat de koppeling niet meer werkt, boel nagekenen en hydraulisch durlager blijkt lek te zijn. Bak gedemonteerd en gelijk een complete nieuwe koppelingsset gemonteerd (gewoon verder een normale set niet voorgespannen met een borgclip oid) van valeo. Auto opgebouwd, ontlucht en afgeleverd.
Na 2 dagen komt de klant terug met het probleem dat de koppeling niet vrij komt en dat er niet meer geschakeld kan worden. Koppeling opnieuw ontlucht en pedaalslag vergeleken met een andere trafic die we hadden staan (geen nieuwe koppeling). Degene met de nieuwe koppeling grijpt bijna gelijk aan na loslaten van het pedaal, de andere pas op de helft van de slag. Gekeken naar een stelmechanisme, niet gevonden, en de auto weer afgeleverd. Nu komt de klant na 2 weken weer terug met het probleem dat de koppeling af en toe te hoog aangrijpt en hij daardoor niet kan schakelen. Dit is maar af en toe, en meestal dus niet. Vandaag wordt de auto weer hier ingeleverd, maar ik heb eigenlijk geen idee waar ik moet gaan zoeken. Iemand anders mischien?
Is er mischien iets van een stelmechanisme oid?

Alvast bedankt,

Erik

01erik01

Geplaatst door 01erik01 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

de leiding die t druklager ingaat
dat rot ringetje wil wel verkeerd gaan
blijft r lucht inkomen en als je pech heb op druk staan
ook weet ikdat er verschil in valeo after en ori van ren zit
had een opel staan en heb daar uiteindelijk een ori set in gemmonteerd
probbleem over
en ontluchten(raarmaar t werkt) 40/50 maal de koppeling bedienen
blijft op een duistere wijze lucht in dat dempertje hangen

01erik01 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb de leidingen op het hydraulisch druklager losgehaald, en daar zat het rubbertje los in de connector, deze teruggepaatst op de leiding, en de auto weer ontlucht. klant heeft de auto nu mee, afwachten dus.

Bedankt voor het meedenken.

Groeten erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.