Renault Trafic Phase Iii: Storingscode DF1020 of 253F oil-dilution

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: G9U

Hallo,

Wie van jullie helpt me met de volgende storing. Het gaat om de code 253F/DF1020 met de omschrijving oil-delution. Het betreft een Nissan Primastar uit 2007 met G9U motor en volgens mij een roetfilter. Het storingslampje brand en de motor gaat niet harder dan 2800o/min.

Ik heb totaal nog geen idee waar ik dit moet gaan zoeken mede omdat ik hier in de verste verte nooiot van gehoord heb.

Wie helpt me op weg???

Groetjes en bedankt,

Ton

Nissanwielmonteur

Geplaatst door Nissanwielmonteur (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Pallab (0) PRO, 16 jaar geleden

olie verversen ivm o.c.s systeem. en interval resetten..

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,

Ja inderdaad olieverversen, onderhoud resetten en dan kan je pas de storingscode wissen. Maar ik vind het heel erg snel voor een bus van 3 maanden oud en 5700 km op de teller die meestal snelweg rijd.

Hoop dat het eenmalig is. Klant niet blij.

Groetjes en nog bedankt,
Ton

ksie (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoe oud is de wagen precies.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

De productiedatum is de 10e maand 2007

ksie (0) PRO, 16 jaar geleden

Als een wagen lang op voorraad staat telt de computer vanaf de tijd dat de accu is aangesloten is.Dus wat je het beste kunt doen is het onderhouds interval risetten bij aflevering aan de klant.Dan begint de computer te tellen in de gereden km,s of de tijd dat de olie erin zit.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

WAt telt die computer dan??? De auto is de 11e maand afgeleverd en de 10e geproduceerd. Volgens mij telt de onderhouds interval alleen de km.

Pallab (0) PRO, 16 jaar geleden

tijd ook en combinatie van rijstijl is ook van belang.. met name ook het regeneren van het roet-filter heeft ook invloed ervan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.