Renault Trafic: Resonantie

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Bij koude motor heeft deze bus een vreemde resonantie. Als motor warm wordt gaat resonantie weg. Als je verwarmings buizen beetpakt voel je het. Ook een soort trilling. Iemand idee? ervaring?

Vriendelijke groet,

Gerrit

klopstra

Geplaatst door klopstra (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

klopstra (0) PRO, 16 jaar geleden

Vanmorgen de auto hier gehad. En kwam tot ontdekking als je de koelslang naar de kachelradiateur dichtknijpt is geluid weg. Deze slang loopt van thermostaat huis met een t stuk naar turbo en dan naar kachelradiateur. Voordat ik daar naar kon kijken welke het nou is thermostaat of turbo was het geluid er alweer uit want motor werd warm. Klant heeft auto weer meegenomen. Komt vervolg afspraak. Mischien iemand nu een idee?

cielie (0), 16 jaar geleden

Als het goed is zijn het metalen pijpen die aan de kachelradiateur zitten,als deze niet goed gemonteerd zitten raken ze het schutboard.
Succes

klopstra (0) PRO, 16 jaar geleden

Heeft even geduurd maar de dealer heeft nu kachel radiator vervangen probleem is nu weg. Resonantie kwam dus hier vandaan.

WERKPLAATSCUPCUIJK (0) PRO, 16 jaar geleden

Dit komt doordat er lucht in het systeem zit boven bij het huis van de gloeipluggen in het koelsysteem,dit geeft een resonantie totdat de motor ongeveer 2 streepjes warm is.oplossing is om het systeem goed te ontluchten dmv het systeem vacuum te trekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.