Renault Megane Grandtour: bij een koude motor hikt deze

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 Authentic comfort met climatronic

Bij een koude motor hikt hij behoorlijk, dit doet hij de eerste 2 a 3 km. Het is net of hij vermogen verliest en niet van plaats af wil als ik het gaspedaal induw. Hij heeft al vernieuwde software erin gekregen in 2005, nieuwe bougies, alle bobines zijn al vervangen, schakelaar van kopelingspedaal vervangen, was allemaal garantie. Auto heeft 25000 km gelopen en heeft de garage al misschien 6 tot 8 keer gezien voor dit probleem.
Nu heb ik al voor gesteld bij de daeler om bij een koude motor iets meer brandstof te geven, maar dit is volgens hun niet mogelijk omdat dan de auto niet meer aan de emisienorm voldoet. Bij de modellen vanaf 2005 schijnt dit niet meer te zijn omdat hierin een ander type motor in ligt. Ook hebben we Euro 98 al geprobeert, maar geen verbetering.
De dealer weet het niet met hun gecertificeerde renault monteurs en wil/kan mij niet meer verder helpen. Auto is trouwens nieuw bij hun gekocht door ons.
Wie kan nog een oplossing aandragen voor dit probleem. Dank u

verstappen

Geplaatst door verstappen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Als ik het goed begrijp is er alleen een probleem in de opwarmfase van de motor? Als ie warm is dan loopt ie wel goed?
Trouwens een motor voldoet nooit aan de emmisie eisen in de opwarmfase, pas als ie warm is.

Sytze

sgm (0), 17 jaar geleden

@Sytze: hele nieuwe auto's moeten al heel kort na de start aan strenge normen voldoen. Je merkt ook dat ze dan nog te koud zijn om goed op dat arme mengsel te lopen. Dan sta je met je dure auto te schudden voor het stoplicht...

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Das het hele probleem bij deze auteur. Is vaak weinig aan te doen, soms kan een nieuwe temperatuur sensor enig soelaas bieden, of in zeer extreme gevallen de ecu om de tuin leiden door een handmatige invoer te geven.
Reeds enige malen gemonteerd, na wat expirimenteren de juiste waardes gevonden en toegepast. Klant eindelijk van zijn elende af, hij reed namelijk 3 kilometer om dan weer te stoppen, en dan na een kwartier weer 3 kilometer dus zijn auto reed continu in het halfwarm gebied. Man is nu de wereld te rijk, net als zijn mengsel, hehehehehehe!

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.