Renault Megane: Temperatuur klopt niet + fan gaat gelijk aan. 1.6e coupe

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6e

Ik heb het volgende probleem met mijn megane : zodra je het contact aanzet gaat gelijk de fan draaien en geeft de temperatuur meter aan dat de motor te warm is, dit gebeurd dus al terwijl ik nog niet gestart heb.
Kan de temperatuur sensor kapot zijn? de auto rijd wel gewoon goed.

gerardvdo

Geplaatst door gerardvdo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Dat zou inderdaad de reden kunnen zijn. Of je hebt ergens sluiting in de bedrading.

gerardvdo (0), 17 jaar geleden

Sorry ik had verkeert gekeken de temperatuur meter geeft de laagste waarde aan. Maar de fan blijft constant draaien, na een lange rit gaat de temperatuur meter iets omhoog.
Weet iemand waar ik de temperatuur sensor kan vinden?

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Die zit doorgaans op de radiateur. Kijk maar of je daar ergens een puist op ziet zitten waar twee draden op aangesloten zijn. Dat is 'm. Probeer voordat je 'm vervangt even wat er gebeurt als je die draden loshaalt. Als het probleem in je sensor zit dan zou hij stil moeten staan, als hij blijft draaien heb je toch ergens anders in je bedrading een probleem. OF er zit ergens nog een tweede sensor, maar ik weet niet hoe een Renault wat dat betreft in elkaar zit.
suc6
Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.