Renault Megane: Bij gas geven geen hoog toerental. Gasklep is vervangen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4M 17 1600cc 16v

Bij rijden: vol gas geven motortoerental max 1500-2000 toeren. Gaat moeilijk vooruit. Melding Service en Inspuiting controleren. In begin verdween de melding na kontact uit en terug aan te zetten , nu continu.
Bij Renault daeler geweest blijkt gasklep te zijn en is ook vervangen. Nu vandaag na 4 dagen belt de klant mij met hetzelfde probleem!!!!!!!
Heeft er iemand hetzelfde probleem gehad?

BE CARS

Geplaatst door BE CARS PRO , lid sinds 10 jaar geleden

10 Reacties

Bas_petiet PRO, 10 jaar geleden

Stekker van de gasklep ook mee vervangen?

BE CARS PRO, 10 jaar geleden

nee deze is niet meevervangen, ik heb het aan de renault dealer gevraagd of de stekker en /of kabelboom mee moet vervangen worden.
hij denkt van niet.
ze gaan deze nog eens uitlezen en verder kijken wat het zou kunnen zijn
ik hou u op de hoogte

Bas_petiet PRO, 10 jaar geleden

Stekker op het smoorklephuis is een bekent probleem, en deze kun je los bestellen. Een Renault dealer moet deze klacht wel kennen.

BE CARS PRO, 10 jaar geleden

vandaag wagen afgehaald men heeft een nieuwe software geinstalleerd. de stekker is een gekend probleem maar dan ze er een andere foutcode gegven worden aldus de renaultdealer
dus afwachten of het effectief verholpen is, wordt vervolgd

nicorazzi, 10 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem. (zie onderwerp inspuiting controleren)

Wat zijn tot nu toe de resultaten na alle reparatie?

Bij mij is de smoorklephuis 2x schoongemaakt. Nu kom de klachten weer voorzichting terug. Wat is er tot nu toe al aan gedaan? Wat waren de kosten?

mvg, Nico

BE CARS PRO, 10 jaar geleden

Dus de gasklep is vervangen 240 euro incl werk maar het probleem kwam terug dus hebben ze een nieuwe versie motorsoftware opgeplaatst op 24/2/11 en tot nu toe geen probleem meer.
De vraag is of het nodig was de gasklep te vervangen? dus ik zou eerst de software laten aanpassen. gratis gedaan
Want als ik het goed begrepen heb, bij slecht werkende gasklep is het probleem het volgende: af en toe stil vallen en steeds meerdere malen en ten slotte kunt hem niet meer aan de praat krijgen.
de smoorklep schoon maken is goed als het stationair motortoerental onregelmatig loopt
ik hoop dat je hiermee verder bent geholpen
groeten Edwin

virago94, 10 jaar geleden

Wat je ook eens kunt proberen is het brandstoffilter vernieuwen, het schijt dat deze tegenwoordig door allerlei biologische toevoegingen niet meer zo lang mee kunnen.
Bij mij heeft het prime gewerkt, is niet zo duur dus het proberen waard!

Bas_petiet PRO, 10 jaar geleden

Dit filter zit verwerkt in de brandstofpompvlotter dus erg dure optie om dat even te proberen... Tevens valt de biologische toevoeging in benzine wel mee dit is vooral bij dieselbrandstof. Bij benzine er wordt alleen 5% etanol toegevoegd aan de ron95, en daar zal je deze klachten niet van krijgen

sqw111, 10 jaar geleden

Deze gaskleppen blijken veel uit te vallen bij mijn espace kwam ie met error code P-0510 iets van weerstand smoorklep weerstand buiten bereik of zo. Omdat hij bij de dealer niet direct leverbaar was (volgens dealer te veel vraag) ben ik gaan zoeken en kwam toen hier terecht www.ecu-rc.com en zij kunnen hem testen en evt herstellen voor een goede prijs en direct leverbaar uit voorraad.

Succes

Adi


[quote=BE CARS]Bij rijden: vol gas geven motortoerental max 1500-2000 toeren. Gaat moeilijk vooruit. Melding Service en Inspuiting controleren. In begin verdween de melding na kontact uit en terug aan te zetten , nu continu.
Bij Renault daeler geweest blijkt gasklep te zijn en is ook vervangen. Nu vandaag na 4 dagen belt de klant mij met hetzelfde probleem!!!!!!!
Heeft er iemand hetzelfde probleem gehad?[/quote]

willyvan PRO, 10 jaar geleden

software update doet vaak wonderen zeker als er software versie 7400 erin zit moet 7600 inzitten meteen kijken of nokkesaszender geen foutcode df119 aangeeft deze zenders geef vaker problemen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.