Renault Megane: Stotteren bij optrekken en rijden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Sinds een paar dagen begint mijn Renault Megane II (1.9 DCI 120pk) kuren te vertonen tijdens het optrekken. De motor start wel vlot en hij loopt ook mooi stationair. Maar zodra ik wegrij, ongeacht of de motor koud of op temperatuur is, houdt ie in en gaat het optrekken gepaard met horten en stoten. Dit gaat ongeveer t/m de vierde versnelling. Ook bij het terugschakelen van 5 naar vier schokt hij bij 80 km/u (plm. 2000 tpm). Verder rijdt de auto bij 120 km/u nog wel goed, maar heb het gevoel dat het niet echt lekker gaat. Cruise control geen probleem echter. Is er iemand die hier ervaring mee heeft? Ieder advies is welkom.

Gr.
Wolter

wolter1970

Geplaatst door wolter1970 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 13 jaar geleden

EGR klep geeft waarschijnlijk storing

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Auto even laten uitlezen voor een goede diagnose

style_art (0), 13 jaar geleden

hallo,

Ik wil nu nog geen paniek zaaien maar in mijn moeder had ook een megane 1.9 Dci (sinds kort ingeruild voor een mazda) en had soortgelijk probleem. Bij het optrekken hield deze ook in en na het lossen van gaspedaal en terug intrappen trok hij verder op, ook bij constante snelheid durfde hij dit eens te vertonen.
Nu iemand anders dat we kenden had dit ook voor en het probleem werd erger en erger todat de motor volledig doodviel.
Achteraf in de garage bleek de variable turbo kapot en deze werd vervangen en het probleem was opgelost.
Nu als dit je te wachten staat is het wel een grote kost om deze te vervangen.
Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Arno

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.