Renault Megane: inner tie rod losdraaien

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: F3R

rechtsvoor; Ik wil dat balgewricht losdraaien uit die staaf die uit het stuurhuis komt. maar hoe pak ik die staaf vast? ik zie twee kleine gaatjes,waardoor ik de schroefpen zie van het balgewricht. is daar een speciale sleutel voor?(om die staaf vast te houden.)
Die balgewricht zelf, moet ik maar met een grote tang pakken ,hoop ik.(er zit een glade kom op,dus niet een vierzijdige moer,achter de kom.)
En moet bij de montage van een nieuw balgewricht,met pen. een soort lijm op de moerbout aangebracht worden,en zo ja welke,en welke sterkte.

bij voorbaat dank.
en ook zeer veel dank aan de mensen die me vorige keer uitsekend geholpen hebben.

suffie

Geplaatst door suffie (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

wij hebben daar speciaal gereedschp voor. je moet de bol draaien.
Geen loctite eraan...

suffie (0), 13 jaar geleden

OK dank je geen loctite, maar die staaf waar die bol ingedraait zit; hoe pak ik die vast,(bijvoorbeeld,met een moordenaar.)? Is die staaf hol,(een pijp dus.)? Of draait ie niet mee ? (ik zag er beweging in.)
Ik wil dit weten voordat ik het zooitje voordemonteer. Maar ik weet alvast de helft. BEDANKT Cotech.

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

de bol met kogelgewricht draai je eraf. ik gebruik altijd alleen spec.gereedschap

suffie (0), 13 jaar geleden

Ik weet dat er speciaal gereedschap is om die bol te pakken,soms zit er ook achter die bol een bout,dan kun je er een pijp overheen schuiven en van achteren er een passende sleutel aanklikken. of met een gedecentraliseerde sleutel in combinatie met je doppenset.
Maar moet ik die pijp vasthouden die het stuurhuis inloopt ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.