Renault Scenic: bij koudstart rijdt scenic perfect totdat je hem uitdoet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb het volgend probleem,bij koudstart rijdt de auto perfect tot dat ik hem uitzet en daarna als ik hem wil starten begint ie meteen te stotteren en lijkt alsof hij op 2cillinders draait,ik kan gas geven wat je wilt hij reageert maar amper alles begint te trillen alsof je een traktor rijdt,dat doet ie alleen als ik de auto uit zet na de koudstart,ik kan gewoon rijden alles werkt gewoon prima en op alle cillinders bij koudstart,dus als ik smorgens de auto start rijd hij perfect en moet ik zo rijden en niet uit doen zodra hij uit gaat begint de ellende,ik dacht dat het de bougies waren deze zijn vervangen maar het mocht niet baten,ik ben nu radeloos,herkent iemand dit probleem wat het kan zijn.

vannelle1

Geplaatst door vannelle1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

defecte bobine

vannelle1 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie,ik was net alle forums aan lezen en zag inderdaad dat dit de meest voorkomende oorzaak was/is van renault scenic,bedankt ik ga morgen op zoek naar nieuwe bobines dan laat ik het weten of de probleem hiermee verholpen is.

vannelle1 (0), 14 jaar geleden

probleem opgelost nieuw bobine gekocht en geplaats rijdt weer goed,het was de bobine met de zwarte stekker.

Weet iemand of de kleppen een automatische steller heeft of ik handmatig de kleppen kan afstellen en wat de afstel maat is van in en uit als ze handmatig kunnen afgesteld worden?de kleppen tikken als een trein vindt het echt irritant,bouwjaar is dec 1996 zeg de eerste model van die jaar.

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

je moet ze zelf stellen ,maat weet ik zo ff niet

vannelle1 (0), 14 jaar geleden

Ok dus toch geen automatische stellers als ik de maat wist zou het handig zijn maar in ieder geval bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.