Renault Megane: Bijverwarming/standverwarming Megane III Estate

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci 110

Hallo,

Over een aantal weken wordt mijn nieuwe Renault Megane III Estate geleverd. Ik heb gekozen voor de 1.5 dci 110pk motor. Ik wil deze auto laten voorzien van een standverwarming.
Nu zijn sommige diesel auto's af fabriek al voorzien van een bijverwarming op diesel. Dan maakt het plaatsen van een standverwarming een stuk goedkoper. Echter, nu heb ik gelezen op internet dat de Megane uitgerust zou zijn met 4x 1000W elektrische bijverwarming. Deze persoon had dat geleerd op een technische cursus.

Klopt dat? Het is nogal een flink elektrisch vermogen, dus dan zou de dynamo behoorlijk zwaar moeten zijn. Daarnaast lijkt me een dergelijke zware belasting ook niet gunstig als je toch al met een koude motor moet rijden. Dan zou ik liever een standkachel op diesel hebben met een vermogen van zeker 5KW. Dan hoeft de koude motor minder te werken en kan de auto opwarmen voordat je de motor start. Helaas heb ik nog niet gehoord wanneer een standverwarming (b.v. Webasto) beschikbaar is voor deze auto. Ik ga binnenkort weer eens bellen.

Is er ook al meer technische informatie over de auto beschikbaar? Boeken zoals Haynes lijken er nog niet te zijn. Ik zou graag meer over de techniek van de auto willen weten.

Alvast bedankt!

Groeten,

Bas.

sgm

Geplaatst door sgm , lid sinds 16 jaar geleden

7 Reacties

Safrane10698, 11 jaar geleden

Is er geen noord europa pakket voor deze auto beschikbaar. Of word deze auto in noorwegen finland en zweden niet geleverd? Want daar hebben ze bijna allemaal standkachel.

renault-monteur PRO, 11 jaar geleden

die 4x1000w is voor de opwarming van de motor.

Safrane10698, 11 jaar geleden

KLopt dat wel, 4000 watt op 12v is 333 ampere. Volgens mij leverd de dynamo maart 50 of 60 ampere.

oldford PRO, 11 jaar geleden

Dynamo's zijn iets sterker tegenwoordig. 150 of zelfs 200 Ampere wordt al een aantal jaren gebruikt.
Maar 4000 watt klinkt wat overdreven. Zal wel 4 gloeiers zijn met een totaal van 1000 watt.

renault-monteur PRO, 11 jaar geleden

dat denk ik ook!

sgm, 11 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden tot zover. Wat wordt er door die elektrische verwarming verwarmt? Koelwater of de olie?

Safrane10698, 11 jaar geleden

Koelwater.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.