Renault Kangoo: blokkeren krukas kangoo

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,5 dci k9k 710

hallo allemaal. Deze auto betrft een nissan kubistar met een renault motor. Ik denk laat ik het hier ook eens proberen. Ik ben gister TE LAAT erachtergekomen dat deze motor een spieloze krukastandwiel heeft. Ik moest de distributieriem vervangen namelijk. Heb de nieuwe erop gezet, alles met het handje nog een keer rondgedraaid. Als laatste krukaspoelie erop geschroefd, zonder de krukas te blokkeren, krukas is dus gaan draaien t.o.v. krukastandwiel. Ik dacht, alles zit goed. Ik start hem. Tik. Accu leeg?? Nog een keer proberen ,tik. Ik alles weer open geschroefd om hem met de hand rond te kunnen draaien, staat dus de distributie vast. Krukaspoelie weer losgenomen, kan ik dus het tandwiel zo over de krukas bewegen en kan hem er zo af trekken. Ik heb het gat om de krukas te blokkeren gevonden. Nu ben ik niet in het bezit van het juiste blokkeergereedschap. Nu een paar vragen, kan ik wat anders door dat gat steken wat de boel ook goed blokkeert? Gaat de blokkeerpen in een gat in een krukwang of loopt de krukwang er tegen aan vast? En als de blokkeerpen blokkeert kan ik dan de nieuwe rekbout op moment zetten(of doen jullie het met een luchttol?) zonder dat het blokkeergereedschap in tweeen breekt of moet ik ook nog het vliegwiel met een schroevedraaier blokkeren? Daarna kan ik pas kijken of ik per ongeluk geen klep heb kromgedrukt tijdens mijn startpogingen. Alvast bedankt.

hobbybobby

Geplaatst door hobbybobby (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (145) PRO, 11 jaar geleden

Dag,

Welkom op Problemcar.nl.

Een vraag meerdere keren plaatsen heeft door de regel geen zin. U krijgt er niet meer reacties op. Het zal eerder averechts werken.
Mocht er iemand zijn met informatie ga naar http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Wij vragen hievoor uw begrip.

Moderator Problemcar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.