Renault scenic 1.6: bobines

Bouwjaar: 2003

Van deze auto, anderhalf jaar oud, moesten alle bobines vervangen worden, nadat de motor trekkracht verloor. Volgens de garage door vocht. Ook hoorden wij dat er een serie slechte bobines zijn geweest.Heeft iemand dezelfde ervaring met de Scenic?

groenhof

Geplaatst door groenhof (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

klopt een bepaalde serie was slecht als er 1 kapot was kun je het beste ze alle 4 vernieuwen

RPC (0), 19 jaar geleden

Ja, met een 1.6-16V uit 2001; heel lang trekkrachtproblemen gehad, terwijl het MM geen foutmelding gaf. Pas na 1,5 jaar, toen er echt 1 helemaal kapot ging en de motor er helemaal de brui aangaf zijn ze alle vier vernieuwd. (was toen ook al een bougie totaal verwoest). Wat mij bevreemd is dat de "slechte" serie zo vreselijk lang heeft gelopen terwijl mijn toenmalige dealer dit over het hoofd heeft gezien.

groenhof (0), 19 jaar geleden

De problemen met onze Scenic deden zich voor in Duitsland; de renaultdealer daar verving direct alle bobines en stelde dus gelijk deze diagnose. Overigens noemde hij vocht als oorzaak en niet een slechte serie bobines of zo. We rijden deze auto zelf nog maar twee maanden en hadden tot dan toe geen problemen. Vraag voor ons blijft wel wat nou de echte oorzaak is/was en of we niet opnieuw deze problemen kunnen verwachten.

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

de oorzaak is vaak dat de afdichtingsringen die boven aan de bobine,s zitten er niet op zitten af niet goed afsluiten
onder het schutbord boven de motor zit een geluidsisolatieplaat waar van de klemmen losgaan waardoor er water op de bobine,s loopt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.