Renault Laguna Grandtour : Boordcomputer/ sleutel/ stuurslot

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Dci

Laguna 2003 Grandtour
Mijn sleutel is defect heb geen goede sleutel, nieuwe sleutelpas besteld.
Nu kan deze niet worden geprogrammeerd omdat de boordcomputer niet start. Deze zou niet starten omdat het stuurslot vast zit...?
Kan dit?
En kan de kaart niet op een andere manier worden geprogrammeerd? Zodat ik zeker weet dat het stuurslot defect is.


Gr Robbert

Robbert01

Geplaatst door Robbert01 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Hebben ze de werking van de kaartlezer gecontroleerd?

Robbert01 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie!

Nee, maar daar was ook geen alarm van te zien in het systeem...

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Nee maar die geeft ie ook niet. Er kan een lipje afgebroken zijn in de kaartlezer. Als dat zo is dan wil hij de kaart niet inlezen. Als je niet weet waar je op moet letten dan merk je niet dat het lipje gebroken is.

Robbert01 (0), 14 jaar geleden

Hoe kan ik dat lipje controleren dan?

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Kaartlezer verwijderen en openmaken. Dan zie je een printplaat. Op die printplaat zitten twee rode knopjes, maar deze mag je niet zien, er moeten hoerboven twee zwarten lipjes zitten. Vermoedelijk kan je een van de twee knpojes zien zitten.

Verder kan je het merken aan het starten, als je de startknop ingedrukt moet houden dan is er zeker een lipje afgebroken.

Robbert01 (0), 14 jaar geleden

Ik heb 2 sleutels de ene begaf het een tijdje geleden na een tijdje haperen ( de sleutel herkenning)
en de 2e haperde en doet het nu ook niet meer.

De startknop daarintegen niet, ook niet hoeven inhouden ofzo.

Kan het zo zijn dat de stuurslot problemen hier de oorzaak van is?
De Dealer zegt dat het stuurslot vastzit en dat deze de boel (electronisch) blokkeerd... Daardoor kunnen ze niet de sleutel programmeren...

Zou het startonderbreker/stuurslot probleem de oorzaak van het niet activeren van de boordcomputer? en daaropvolgend de sleutelherkenning enz enz..?

gr

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Oja op zo'n manier ja dat zou goed kunnen. Dan geeft ie hem niet vrij. dan kan ik je even niet verder helpen.

Rednose5 (0), 14 jaar geleden

Kijk zoals in police academy even doorstarten door twee kabels in je mond te steken gaat niet meer tegenwoordig.
Wat je dealer eigenlijk bedoeld te zeggen is dat zonder herkenbare sleutel je auto niet op conact springt en de boel initialiseert/controleert. Daarbij is een van de eerste acties het electronisch stuurslot op je stuurkolom vrijgeven. De volgorde zal toch echt wel zijn. sleutelcontrole door de computer en dan alles aansturen. Met een verkeerde of niet werkende sleutel blijft het lampje in je kaartlezer knipperen en gebeurt er verder niks. Lijkt me op zich logisch maar het zou ook logisch zijn dat ze dat kunnen by-passen. Ik zou hier toch behoorlijk kwaad over worden.
Volgens mij kun je bij een demontage bedrijf zoals auto snuverink in borculo gebruikte kaartlezers met bijbehorende sleutels kopen. Dus kaartlezer eruit halen, onderdeelnummer noteren en op hun site controleren. In ieder geval net gezien dat ze een combinatie hebben van een laguna uit 2005. Wie weet heb je geluk.
http://autosnuverink.nl

Ik zou trouwens ook een andere dealer zoeken als hij geen oplossing voor je weet. Volgens mij moet het bij hem bekend zijn dat de kaart in de kaartlezer wordt geregistreerd. Misschien is het zelfs zo dat niet je sleutels maar juist de kaartlezer kapot was. Oh ja en hoe kunnen we een kaartlezer vervangen als deze kapot is ???
hoe wordt deze ingeleerd ??? Kaartlezer kapot betekent toch ook twee onbekende sleutels op je wagen of niet !?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.