Renault 19: Borrelen in koelvloeistof reservoir

Bouwjaar: 1993

Toen de koude motor werd gestart van de Renault 19 1.4 benzine en daarna de dop van de koelvloeistof expantievat/reservoir eraf werd gedraaid borrelende het flink in dit vat, de garagehouder zei dat dit normaal omdat het een doorstroming betreft. Ik vermoedde een lekke koppaking, en heb daarom de auto (nog) niet gekocht. Weet iemand wat hier juist is?

alist

Geplaatst door alist (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 18 jaar geleden

nou normaal zit er in een motor waar niks aan gedaan is geen lucht in het koelsysteem.
maar dat is hiervandaan moeilijk tebezien.
maar als ik zo lees en het type auto neem dan zou het best een koppakking kunnen zijn.
dit zou je kunnen laten teste.
een geluk je hebt hem niet gekocht en er zijn er nog zat tekoop.
groetjes jan.

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Als de koelvloeistof bruin van kleur is en stinkt, kun je de auto sowieso beter laten staan. Renault heeft in die tijd veel problemen gehad met het koelsysteem.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Probeer maar eens een renault te vinden die dit niet heeft, dat lukt je niet, ze hebben allemaal bruin in de koelvloeistof. Als het systeem dicht is en koppakking ok, is er verder niets aan de hand. Wellicht een keer het koelsysteem spoelen voor de zekerheid.

Als er echt lucht in het reservoir naar boven komt dan is er iets niet in orde en zou ik de auto ook niet kopen. Wellicht toch een second opinion, of laat de garage bewijzen dat de kop goed is, bijvoorbeeld koelvloeistof laten testen.

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Renault heeft wel degelijk auto's gemaakt zonder koelvloeistofproblemen. Een (relatief ) klein percentage had hier ion het verleden last van. Er zijn zat renault 19's te vinden die hier geen last van hebben, die zijn een stuk betrouwbaarder.

Leo, als er stinkende bruine drab in zit, zit er slechte koelvloeistof in, deze vreet het inwendige van de motor op. Dit is vragen om problemen met kachelradiator, radiator, waterpomp enz.
Het is maar een tip.

alist (0), 18 jaar geleden

Oke heren bedankt voor jullie reacties en raad, ik ben blij dat ik de auto niet heb gekocht. Bijdeze wil ik het afronden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.