Renault 19: Geen temperatuursensor?

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Sinds december vorig jaar heb ik een Renault 19 RL 1.4
Vanaf het begin is de auto iedere dag gebruikt, met uitzondering van een paar dagen. En zodra de auto meer dan een dag stil stond, dan werkte de auto niet helemaal zoals het hoorde. Starten ging altijd goed, of het nou koud of vochtig was, maar na een minuut of vijf ging het mis. Als ik voor een stoplicht stil stond begon de auto te stotteren en langzaam aan werd dat dan steeds erger.
Na een tijdje kon ik nauwelijks nog gas geven, maar dat duurde nooit langer dan een paar minuten.

Dat was toen en omdat het maar weinig voorkwam dat de auto stil stond, had ik nauwelijks last van dit probleem.
Maar nu is het verergerd en begint de auto iedere keer te stotteren (na een minuut of zes) en slaat de auto zelfs af uiteindelijk.
Wanneer ik dan minstens een kwartier wacht en dan pas weer probeer de auto te starten, gaat dat goed en loopt de motor weer als een trein. Misschien zelfs wel beter dan voor het probleem (ook als de auto vervolgens weer een paar uur heeft stilgestaan).

Vandaag ben ik bij een garage geweest en die kwam al snel tot de conclusie dat het met de temperatuursensor te maken moet hebben, maar die blijkt er niet op te zitten!
Volgens hem zijn de meningen verdeeld en is niet iedereen het erover eens dat er zo'n sensor in hoort te zitten.

Weet iemand of die er nu wel of niet in hoort te zitten? En zo niet, wat dan wel het probleem kan zijn?

Sebastien

Geplaatst door Sebastien (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Hij wordt koelvloeistoftemperatuursensor genoemd maar dat is eigenlijk niet correct, hij meet de spruitstuktemperatuur en daarin is ie ook gemonteerd. Zit er van achteren in geschroefd.

De sensor die er van bovenaf in geschroefd is, is van het mengseltemperatuur.

Sebastien (0), 18 jaar geleden

[quote=Henk Nobach]Hij wordt koelvloeistoftemperatuursensor genoemd maar dat is eigenlijk niet correct, hij meet de spruitstuktemperatuur en daarin is ie ook gemonteerd. Zit er van achteren in geschroefd.

De sensor die er van bovenaf in geschroefd is, is van het mengseltemperatuur.[/quote]
Oke, bedankt. Maar herken je het probleem dan ook? En de koelvloeistoftemperatuursensor moet er dus sowieso wel in horen te zitten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.