Renault Twingo 2006: bougiedop

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4F C7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

beste mensen,
We hebben een twingo 16V /75pk van 2006.
Die heb ik altijd zelf de beurtjes gegeven, en dus ook regelmatig de bougies vervangen.
Die wil ik nu weer vervangen, maar nu blijkt dat bij ALLE 4 bougies een eindstukje van de bougiedop is blijven zitten toen ik de bougiedoppen eraf getrokken heb. Hierdoor kan ik de bougie dus niet demonteren. Ik kan geen manier bedenken op dit laatste stukje te demonteren.

Zijn er meer mensen die dit probleem hebben gehad? Is dit op te lossen? of moeten we vaststellen dat ik nooit meer de bougies kan demonteren???

Hoor graag van jullie.

Groeten, Eusz

eusz

Geplaatst door eusz (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

lange-frans (0), 2 jaar geleden

probeer eens of je er met extra lange punt tang bij kunt komen en dan het restant er uit pulken.

eusz (0), 2 jaar geleden

Dag Frans, bedankt voor je reactie, de bekken van de tang moeten dan ca. 10 cm lang zijn, en ook nog eens heel dun. Die bestaan niet helaas, ik ga morgen eens met een stukje omgebogen lasdraad proberen.

lange-frans (0), 2 jaar geleden

eusz die zijn er wel heb er zelf 1 . gebogen lasdraad zou ook kunnen . zou eerst proberen tussen dop en bougie te komen om de bougie dop los te maken en dan met laspen er uit trekken.

lange-frans (0), 2 jaar geleden

hoop dat het je lukt succes.

Heino4267 (225), 2 jaar geleden

Lukt het niet met twee fietsspaken, evt. aan het einde zelf voorzien van een smaller haakrandje?

eusz (0), 2 jaar geleden

T is gelukt met een omgebogen lasstaaf, bedankt voor de reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.