Renault MEGANE SCENIC 2009: brandlucht interieur

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F4R Z7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Er heerst sinds kort een (elektronica) brandlucht binnen in het interieur aan de bijrijderskant. Geur komt tussen de stoel en achterbank vandaan. De audio -en navigatieunits onder de stoel zijn niet de oorzaak gebleken. Gedemonteerd ruiken ze namelijk niet. Inmiddels kunststof bodem en tapijt verwijderd en draadboombundels vrij gemaakt. Ik zie verder niets smeulen of voel geen hete bedrading. Heeft iemand ervaring met dit probleem? Tips of adviezen tevens welkom.

Doekie40

Geplaatst door Doekie40 PRO , lid sinds 3 jaar geleden

4 Reacties

7seconds, 5 maanden geleden

Bij dit soort brandlucht denk ik al gauw aan de kachelweerstand en/of de kachelmotor. De locatie waar je het ruikt is dan niet zo onlogisch want de brandlucht kan ondrr de rechter voorstoel doortrekken.

Doekie40 PRO, 5 maanden geleden

De brandlucht komt niet door het ventilatiesysteem heen.

Doekie40 PRO, 5 maanden geleden

Draadbreuk gevonden, gesoldeerd, tevens beschadigde kabels gevonden en geïsoleerd. Als ik de navi-unit met de audio-unit verbind krijg ik een storing; tevens melding elektrische storing op het diplay af te lezen en de koelvin slaat aan.

Beste antwoord, geplaatst door Doekie40 PRO, 5 maanden geleden

De stekker van de audio unit is hetzelfde als van de navi-unit. Omgezet en geen storing meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.