Renault Laguna: Brandstofmeter blijft onderaan staan, lampje gaat wel uit

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Goeiedag,

Ik heb een Laguna staan waarvan de meter niet omhoog komt. Het ligt niet aan de vlotter, die is al vervangen. Het lampje gaat wel gewoon uit en als ik de stekker bij de vlotter los trek gaat het lampje aan. Bij doorverbinden op de dunne draden van de vlotter gaat het lampje ook uit en hoort de meter "vol" aan te geven, maar hij geeft geen beweging. Zekeringen, relais en desbetreffende stekkers ingespoten met WD40 heeft ook niet geholpen. Weet iemand wat dit zou kunnen zijn, het gaat om een Jaeger instrumentenpaneel en mij is vertelt dat de brandstofmeter zelf eigenlijk nooit stuk gaat, dus ben even ten einde raad

Groeten, Jeroen

JeroenD

Geplaatst door JeroenD (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

timhoeks (0) PRO, 14 jaar geleden

alles kan stuk jeroen. maar lampje en vlotter lopen op de meter in de tank allebei over ander spoor. als je het tank element er uit pakt wordt alleswel duidelijk. uit m'n hoofd is er geloof ik een dunne voor de lamp en een dunne voor de niveau meter en gebruiken ze de massa van de pomp. dus wel even goed checken voor dat je de mist in gaat.

JeroenD (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor deze nuttige informatie. Ik heb wel de gehele brandstofpomp eruit gehad vanmiddag, hier zag ik idd 2 dunne en 2 dikkere draden. Aan de vlotter zaten 2 sleepcontacten. Het rare is dat de meter het wel een keer heeft gedaan terwijl ik er helemaal nog niet aan gewerkt had (dit was vanmiddag). Nu ben ik ook bezig met de stekkers achter de zekeringen. Ik zal morgen nog proberen het eea door te verbinden en dan checken of ik hem aan de gang krijg, anders kan ik dus wel uitgaan van een draadbreuk?

Henk Nobach (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je de accuklem losmaakt en dan weer vastmaakt dan moeten alle wijzers uitslaan als je het kontakt inschakelt. Dit doet hij slechts één keer.

JeroenD (0) PRO, 14 jaar geleden

De benzinemeter gaat op deze manier niet omhoog, de temperatuurmeter wel. Geen aansturing dus, zou dan toch de meter zelf stuk zijn?

Henk Nobach (0) PRO, 14 jaar geleden

De temperatuurmeter en de brandstofpeilmeter moet hetzelfde reageren. Ik denk toch dat je tellerklok defect is. Komt bijna niet voor dus voor een prikje moet je wel 1 op de sloop kunnen scoren.

JeroenD (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat is juist het probleem, het is een RXT met uitgebreide boardcomputer en hier is geen gelijke aan te vinden via de onderdelenlijn!

Henk Nobach (0) PRO, 14 jaar geleden

Dan kan je hem laten repareren bij bv ACtronics.

JeroenD (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zal contact opnemen met een reparateur voor de meter, wat ik nu ondervindt is dat het benzinelampje ook niet meer uit gaat. Hij blijft branden en gaat alleen uit als ik de zwarte dikke draad met één van de dunne draden doorverbind. Je zou zeggen dat nu de vlotter weer geen goeie waarde aangeeft. De tank is half vol.

timhoeks2 (0) PRO, 14 jaar geleden

heb je dat van de accu los geprobeert met de stekker los van het pomp element?

JeroenD (0) PRO, 14 jaar geleden

Volgens mij niet

JdeP (10), 14 jaar geleden

Meet anders de weerstand van de vlotter eens.

Zie hier hoe: [url=http://www.renault25.cz/graphics/manuals...]klik[/url] (hoofdstuk 83 fuel level sensor)

JeroenD (0) PRO, 14 jaar geleden

We hebben de weerstand ook doorgemeten, deze variërt bij het bewegen van de vlotter. Ik denk toch dat er een nieuwe meter op moet en hoop dat het dan maar goed is!

JeroenD (0) PRO, 14 jaar geleden

Net contact opgenomen met actronics en ze konden deze meter niet repareren, dealer gebeld en de meter kost 1439 euro ex btw, ze vertelde mij ook weer dat de brandstofmeter eigenlijk nooit stuk gaat. (ik zou niet meer weten waar ik dan wel moet zoeken) Op de onderdelenlijn reageert ook niemand, denk dat het een zeldzame meter is.

Henk Nobach (0) PRO, 14 jaar geleden

SCHRIK!! Dat zijn bedragen. Volgens mij past een teller van een RN en RT ook wel. Dan maar geen boordcomputer.

JeroenD (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat zijn zeker bedragen, ik ga vanmiddag even naar een sloperij om het eea te proberen, ze hebben daar 3 stuks van Jaeger liggen. Ik zou hem eventueel ook naar CASU op kunnen sturen, ze vertelde me dat ze 90% kunnen repareren.

JeroenD (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste mensen,

Ik ben gisteren bij een sloperij geweest en ze hadden een teller liggen die precies hetzelfde is als de mijne. Ik stopte de stekker erin en de teller werkte meteen. Brandstofmeter normaal, lampje uit en alles was weer goed. Het enige probleem is dat de boardcomputer nu frans spreekt ipv nederlands. Wat ook wel vreemd is dat de nummer achterop totaal verschillend van elkaar zijn en dat de computer uit een Laguna 1.9 DCI uit 2000 vandaan komt. Het nummer van het geplaatste instrumentenpaneel is: 8200022437, hij is exact hetzelfde als de 7700416805.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.