Renault Vel Satis: Cabasse Auditorium systeem werkt niet meer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: V6

Het Cabasse Auditorium systeem werkt niet meer naar behoren. Eerst is de radio uitgevallen, die geeft alleen nog maar ruis, en nu valt vaak het navigatiescherm uit. De satellietbediening op het stuur werkt op zo'n moment niet meer. Cd's spelen gaat nog wel, de bediening moet als het scherm uitvalt wel via de middenconsolebediening plaats vinden. Zelfs gaan de piepjes dan af en toe aan die je normaal alleen maar hoort als de veiligheidsriem niet wordt gebruikt. Wat is hier aan de hand??????

swanray

Geplaatst door swanray (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Vel Satis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Heino4267 (110), 12 jaar geleden

Het lijkt er op dat jij een contactprobleem hebt in de stekkers achterop je radio. Daarvoor moet je je radio opzoeken (in het dashboardkastje bij de Phase II, onder de achterbank bij jouw Phase I auto meen ik) en uitbouwen. kijk daar vooral naar alle contacten (meest waarschijnlijke oorzaak) en de bedrading.
Heb je een keertje waterlekkage in de auto gehad of schade (o.a aan een draadboom)?
Dan is dit een verklaarbaar verschijnsel.

swanray (0), 12 jaar geleden

Bedankt Hein,
Waar precies moet ik kijken onder de (wegklapbare) achterbank?
Ik heb inderdaad wel eens water in de wagen gehad, voor bij de passagiersstoel, en schade aan de rechterzijkant.
Ik heb aldoor het gevoel gehad dat het met dat laatste te maken heeft.
Graag nog wat info.
Bedankt, Swanray.

Heino4267 (110), 12 jaar geleden

In dit draadje http://www.renaultvelsatis.nl/koffiehoek... heeft Teejoo een VS Phase I, waarvan hij zegt dat die onder de achterbank zit.
Als je die achterbank (twee delen) naar voren klapt, zie je een zwarte afdekking. Met een grote schroevendraaier kan je de zwarte clips er voorzichtig uit wippen, waarna de radioeenheid zichtbaar moet worden (misschien onder een beschermplaat).
In jouw geval (er is sprake van schade en waterschade) zou ik de kabelboom naar voren in zijn geheel controleren, maar ook alle stekkertjes in de achterzijde van de radio (hiermee beginnen).
De oorzaak van de schade moet ergens zichtbaar zijn, omdat je antennesignaal weg is (waarschijnlijk doordat de voeding van de antenneversterker ontbreekt, of de antenne die slecht massa maakt, wellicht omdat de antennemassa bij de schadereparatie niet goed is vastgezet.

swanray (0), 12 jaar geleden

Ja, vanavond de radio gevonden. Morgen kijk ik de verbindingen na. Daarna ben ik (niet helaas 2 weken naar Portugal, maar bij terugkomst laat ik weten hoe de stan van zaken is. Ontzettend bedankt tot nu toe! Ernst

swanray (0), 12 jaar geleden

Radio er uit gehaald en de contacten met contactspray behandelt. Alles aangesloten en hij doet het!
De radio weer teruggeplaatst en hij doet het nog steeds.
Nu maar afwachten.
Bedankt Hein uit Heerlen, je hebt me goed geholpen. Ik zou de radio daar nooit gezocht hebben!

Heino4267 (110), 12 jaar geleden

:) ....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Vel Satis of stel zelf een nieuwe vraag.