Renault Vel Satis: Krakende VelSatis 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo beste mensen, ik heb erg veel interesse in een Renault VelSatis 2ltr 16v uit 2002 met 171.000 km op de teller. Volgens de NAP zijn de distributie en turbo vervangen en na een proefrit viel mij het volgende op: de voorkant van de auto kraakt en knerpt bij IEDERE beweging! zowel bij drempels (voor/achter) als ook bij zijdelingse hobbels. Tevens "voel" je een klap in de auto bij het overschakelen/acceleren alsof het blok of de bak speling hebben. De verkoper deed hier nogal makkelijk over maar ik heb zo mijn twijfels. Weet iemand wat de oorzaak zou kunnen zijn en wat eventueel de kosten daaran gekoppeld zouden kunnen zijn? Graag jullie hulp in deze, bij voorbaat alvast dank voor iedere reactie.

Ron

CuRoN

Geplaatst door CuRoN (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Vel Satis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Highway (135) PRO, 12 jaar geleden

veerschotels of stab/stang. baksteun is kapot dat kantelen tegen gaat.

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Die twijfels van jouw zijn volledig terecht. Bij die km- stand is een groot risico. Die auto´s staan zeker niet bekend om hun betrouwbaarheid. Integendeel.
Kan natuurlijk een stuurkogel zijn, of het stuurhuis, of zoals Highway al aangeeft.


Je kunt natuurlijk goede afspraken maken met de verkopende partij. Laat ze eerst maar die reparatie doen, en jij dan opnieuw een proefrit maken ?!?!?

CuRoN (0), 12 jaar geleden

Dank aan beiden voor de reactie, zeer snel!! Met deze info en mijn twijfel gaat deze VelSatis snel voorbij. Waar kan ik meer lezen over de problemen bij Renault (VelSatis)?
Behalve dan op dit forum :-)

CuRoN (0), 12 jaar geleden

En zo kan het ook :-)

Heino4267 (225), 12 jaar geleden

En natúúrlijk op het Nederlandse Vel Satis Forum:
www.renaultvelsatis.nl

In jouw plaats zou ik met een boog om de beschreven Vel Satis heen lopen: het is de Phase 1 (= berucht) en de beschreven mankementen liegen er niet om.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Vel Satis of stel zelf een nieuwe vraag.