Renault Vel Satis: Bandenspanningssensoren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2DCI

Mijn bandenspanningssensoren vielen binnen 5 minuten een voor een uit. Ik heb dit eerder gehad maar toen kwam alles de volgende dag weer terug. Ook deze keer zijn alle 4 sendoren even terug geweest maar nu zijn ze blijvend verdwenen en blijf ik met de melding zitten dat de werking van de sensoren niet correct is.

Nou wordt mijn Vels Satis vaak geplaagd door loszittende stekkertjes. Zou dat hier ook het geval kunnen zijn of is gewoon de centrale module stuk.

Vvelsatis

Geplaatst door Vvelsatis (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Vel Satis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Ja onder de auto, meestal onder de stoel van de bestuurder (buiten zijde) zit de ontvanger. Haal hiervan even de stekker los en spuit deze in met contact spray. Daarna weer terug plaatsen.

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Inspuiten werkt niet! Vervangen de kabel maar gelijk hier zit een overgangsweerstand in (wittedraad) Verder kun je beter eerst een beginnen met het uitlezen v.d auto hiermee kun je iets beter naar het probleem kijken.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Werkt echt wel, en is gratis. Als het dan nog niet werkt kan je altijd nog vervangen. Bij mij al 2 jaar geen meldingen meer, nooit vervangen.

Vvelsatis (0), 13 jaar geleden

Dank voor de tips. Ga eerst maar even de stekerverbindingen controleren. (Niet inspuiten maar even strakker zetten). Heeft al vaker bij andere problemen geholpen.

Dat uitlezen heb ik al twee keer eerder voor andere problemen laten doen met als resultaat dat ze me konden melden dat het betreffende onderdeel het niet meer deed. Duhhhh.

Mocht het aanpassen van de stekerverbindingen niet helpen dan laat ik hem alsnog wel een keer uitlezen.

Nogmaals bedankt voor de tips.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

De rekeneenheid van het systeem zit onder de vloerbedekking onder achterbank. Op het forum van Renaultvelsatis.nl vind je onder "sleutelen"en daarna "werkplaatshandleidingen een beschrijving met plaatjes van het systeem dat je kunt downloaden. Het is bestand nr. MR353VELSATIS3.

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Safrane10698]Werkt echt wel, en is gratis. Als het dan nog niet werkt kan je altijd nog vervangen. Bij mij al 2 jaar geen meldingen meer, nooit vervangen.[/quote]
Dan zat er bij jou misschien vocht in de stekker? Normaal gesproken rotte deze kabels door met uiteindelijk een foutmelding tot gevolg.

Vvelsatis (0), 13 jaar geleden

@citroen2002 Goede tip hartelijk dank ga er zeker even kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Vel Satis of stel zelf een nieuwe vraag.