Renault Vel Satis: Motor rateld, rookt en heeft geen vermogen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dci

Mijn VelSatis uit 2004 start slecht en als hij aanslaat dan komt er heel veel grijze rook uit de uitlaat. De motor rateld en de auto heeft geen vermogen om vooruit te komen.

Wie weet wat dit kan zijn?

Ruud73

Geplaatst door Ruud73 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Vel Satis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (230), 13 jaar geleden

Niet meer starten, garage eerst laten kijken (vanwege het ratelen i.c.m. grijze rook).
Klinkt als minimaal een defecte koppakking.

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

Grote kans dat je turbo en/of motorschade (lagers) stuk zijn! Wanneer is het opgetreden? plotseling of langzaam erger geworden? Volle belasting?
Goed rijdend weggezet? Misschien alleen EGR klep defect (verklaart alleen ratelen niet)
Graag meer info over de omstandigheden wanneer het opgetreden is!!

Heino4267 (230), 13 jaar geleden

Een mogelijkheid is ook nog dat een injector fors lekt. Dat zou echter geen grijze rook opleveren. Ook het ratelen is daarmee niet verklaard. Niet meer starten, garage bellen.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Doet ie ratelen bij stationair loop of bij optoeren? Bij mij lagen de vlinderkleppen te ratelen in inlaatspruitstuk. Hoorde je alleen bij optoeren toen inlaatspruitstuk inschreurde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Vel Satis of stel zelf een nieuwe vraag.