Renault MEGANE: Cabrio dak gaat niet volledig open.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: F4R 17, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Deze Renault megane Cabrio opend het dak normaal. Vouwt ook volledig op in de kofferruimte. Vervolgens hoort dan de achterklep te sluiten. Alleen dat doet hij niet. De achterklep blijft open staan, de hydraulische pomp hoor je nog lopen.

Wanneer je hem dan weer sluit en de kap is volledig gesloten, zakt de achterklep wel in zijn gesloten stand.

Bekend probleem?

Swifttuner

Geplaatst door Swifttuner (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

En als je links of rechts de kap eens iets verder naar beneden duwt als hij in de koffer ligt , gaat de klep dan wel dicht ?
Ik vermoed dat er een microschakelaar niet helemaal goed werkt van de eind aanslag van de kap.

Swifttuner (0), 7 jaar geleden

Vandaag de cabrio weer uit de stalling gehaald en even verder gekeken. Helaas heeft het aandrukken van de cabrio dak niet geholpen. voor zover ik kan zien zit er ook nergens een microschakelaar die meet dat het dak volledig opgevouwen in de kofferbak ligt.
Het dak rust ook netjes op de aanslag blokken dus verder openen is niet mogelijk.

zie alleen microschakelaars vooraan bij de voorruit, deze registreren als dak volledig gesloten is en bij de kofferklep voorste en achterste slotplaten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.