Renault Laguna: carterdruk en olie en diesel in het inlaat traject

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Hallo,

ik heb een laguna grand tour 1.9 dci, deze heeft sinds kort een overmatige carterventilatie en hij blaast olie en diesel vanuit de motor het inlaat traject in.

dit resulteert in het 's ochtends op 3 cilinders lopen en tussen de 1800 en 2400 (ongeveer) toeren haperent rijden en rookgordijnen uit de uitlaat gooien..

bij renault kunnen ze op de computer, behalve een corrigerende verstuiver niks vinden, de auto heeft 188.000 gelopen en de meeste mensen vinden dat te weinig voor een versleten motor.

ook ik vind dat erg typisch mede omdat het "probleem" zich ineens voordeed. en opzich loopt hij prima..

ook heeft hij af en toe geen vermogen tot dat ik hem volgas door trek, een dikke pluim en voila power weer terug...


komt dit iemand bekent voor en is er een oplossing dan hoor ik dat graag!

Ik heb wel eens een melding gehad, bij lang hard rijden (160 a 180 in duitsland) dat er een storing in het injectie systeem zit.. maar die wordt dan bij renault weer gewist en klaar is kees... ??



help!!!!!! ; )

Marcel1.9dci

Geplaatst door Marcel1.9dci (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

viper_ren (0) PRO, 16 jaar geleden

te veel carterventilatie lijkt al eerder op een verlies aan compressie via de zuigerveren. ik heb er nog niets over gehoord maar ik zou toch wel eens de compressie laten testen.

Weet jij toevallig ook welke storing dit was die ze gewist hadden ?? misschien een storing op de turbodruk ofzo??

al eens gedacht om naar een andere garage te gaan ?? klinkt misschien hard maar er zijn er wel die soms weinig inzitten met de klanten die een af en toe probleem hebben (hierbij bedoel ik die storing)

hopelijk vind je een oplossing!!

groetjes Ive

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.