Renault Laguna: Trillende remmen, bekend probleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9

Als ik circa 120km/u rij en lichtjes afrem dan voel ik een heel licht trillen en zie ook een lichte trilling in het stuur. Dit kan wijzen op kromme remschijven, maar......

Ik heb dit al eens eerder gehad met een Laguna uit (begin) 2003, nadat 4 keer mijn remschijven vernieuwd waren kwam men bij de Renault-garage met de boodschap dat er een terugroepactie voor zou zijn geweest voor de "voortrein" (of zoiets). Destijds heb ik me er niet zo druk om gemaakt omdat het een leasebak betrof. Nu heb ik een Laguna als privébezit en maak ik me er wél druk om want mijn garantie is bijna afgelopen.
Als ik hiermee naar de garaga ga zal ik vast en zeker wel de opmerkingen krijgen in de trant van: "zeker een noodstop gemaakt" of "gewoon slijtage" en zal ik ongetwijfeld veel moeite moeten doen om dit onder garantie te laten verhelpen.

Is het wellicht hier bekend of er inderdaad zo'n terugroepactie is geweest? Als ik mijn (niet-renault) garage hier op kan wijzen, zal het allemaal wat soepeler opgelost kunnen worden neem ik aan.

edraket31

Geplaatst door edraket31 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Rednose5 (0), 16 jaar geleden

Kan verschillende oorzaken hebben. Ik heb vorige week de linker stuurkogel vervangen. Dit is overigens makkelijk te controleren.
1. Trekt de auto ook wat naar een kant ? contoleer dan vooral de kant waar hij naar toe trekt.
2. AUto omhoog en controleer beide stuurkogels op speling. Gewoon een beetje naar boven en beneden bewegen. (mag niet heel erg soepel gaan).
3. Controleer de speling op de wielen: handen op kwart over negen (een links een rechts) en een beetje schudden. een beetje speling mag, zeg maar een kelin tikje maar verder ook niet. Vooral het wiel contoleren waarbij bij punt 2 de kogel soepel heen en weer ging.

Indien je hiermee niet dichter bij de oorzaak komt dan zij ook mogelijke verdachten de wiellagers, fuseekogels of stabilisatorstangen

Succes,

Rudy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.