Renault Megane: CC, lichtautomaat, regensensor defect na regenbui

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Hallo
Mijn Megane grand tour Diesel 2005 1.6 is een rampenbak aan het worden.

Ik heb er een poos mee gereden (alleen raammotor links achter vervangen) tot na een forse regenbui een reeks van problemen ging optreden. Het bleek later dat de afvoer kanalen verstopt zaten (later bij een carwash stroomde het water zo aan de bijrijderskant binnen)

Ik kreeg de melding injectiefout, ook na vervangen injectoren bleef het terug komen, vaak na een regnbui, maar ook een keer onder een airco in een garage en een keer na een korte stop langs de snelweg. Ik kan in dat geval de auto starten door wat remreiniger in de luchtinlaat te spuiten, dan start hij en is het probleem weer een poos weg. Dit lijkt te liggen aan de toevoerkleppen die voorkomen dat er diesel terug stroomt naar de tank. Mogelijk bestond dit probleem al eerder want ik had deze melding al vaker gezien maar verdween hij meestal weer spontaan.

Maar waar ik geen reden voor kan vinden:
cruise control werkt niet meer (schakelaar staat aan)
lichtautomaat en regensensor werken niet meer (sensor al vervangen)

Vraag: zit er in het afvoerkanaal bekabeling die zowel voor de CC als de sensoren dient?
Is er ergens een zekering die voor allen zou kunnen dienen?
is er ergens een gezamenlijk punt voor deze problemen (dat te relateren is aan de wateroverlast)?

reinierv

Geplaatst door reinierv , lid sinds 6 jaar geleden

1 Reactie

Safrane10698, 6 jaar geleden

De cc doet het enkel als motormanagement storings vrij is. Dus eerst de andere problemen oplossen.

Heb je de brandstofdruk tijdens het starten al eens laten meten. Wel starten op startspray duidt nog weleens op te weinig druk. Verder na lekkage de stekker van de ecu reinigen en de ecu nakijken op corrosie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.