Renault Clio: centrale vergrendeling

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Dag mensen,ik heb hier een clio uit 2003 en daar gaat de hele tijd spontaan de centrale vergrendeling op en af,ik heb het kofferbakslotje losgegooid omdat daar vaak het probleem zit maar daar ligt het niet aan,en als ik wegrijd na 1 meter springt de centrale vergrendeling er al op hij staat hier voor de deur een constant met tussenpozen klik klik de centrale vergrendeling erop en eraf,ik heb nu de zekering verwijderd, heeft iemand hier ervaring mee,ikzelf denk aan de module die linksonder gemonteerd zit die heb ik eruit gepakt maar dat is een printplaat waar je niks aan kunt doen,wie heeft zoiets meegemaakt en heeft daar een oplossing voor gevonden B.V.D

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

kaleido 1 (1460) PRO, 10 jaar geleden

Het zou kunnen dat na het weg rijden het anti carjack systeem in werking treed , dit is een te programmeren optie dat de deuren automatisch op slot gaan als je harder rijd als 10km/h dacht ik.
Dit verklaard niet het volgende probleem het steeds op en af schakelen van de cv.
Eerste probleem ? is te deactiveren , misschien is daar probleem 2 ook mee opgelost.
Kijk even via de zoekfunctie van de site om de procedure van het uitschakelen te volgen.

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

dank je voor je reactie,het is inderdaad een optie om het carjack systeem een keer te deactiveren,alleen kan ik nergens vinden hoe dat moet ik denk met een computer van buitenaf,het vreemde is dat ik deze auto al 6 jaar heb en dit carjack systeem afgelopen zomer (warme temperatuur)spontaan is gaan werken dit is nooit geactiveerd geweest,ik wist nog niet eens dat het erop zat,en nu begint het koud te worden en begint hij te trubbelen,ik zal eens verder googlen.

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

ik heb wat gegoogeld en bij het clio forum zeggen ze dat ik de cv sleutel een paar sec moet inhouden dan activeer of deactiveer het car jack systeem,zal het morgen eens proberen,wie weet is er per ongeluk wat langer op de sleutel gedrukt geweest.

Heino4267 (200), 10 jaar geleden

Volgens mij schakel je dat in/uit door de centrale vergrendelknop voor de deuren in de auto zelf langer vast te houden.

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

ik heb de auto straks hier en zal eens wat uit proberen,ik denk toch wel echt de regeleenheid kapot,nu kan ik zo'n unit aankomen op internet maar kan ik die zomaar plaatsen of moet ik er de sleutels bij hebben of moeten de sleutels ingeleerd worden op deze unit,of zit de ontvanger van centrale vergrendeling niet op deze unit????maar word die aangestuurd.

richard9712 (0), 10 jaar geleden

Knop in de auto om de deuren te vergrendelen en ontgrendelen tijdje inhouden tot je een piep hoort.
Daarmee schakel je het anti-carjack systeem aan en uit.

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

ik heb de instruktie's opgevolgd en de knop in de auto paar sec ingedrukt en de piep gehoord en tot nu toe werkt alles weer goed en de vergrendeling is nu ook weer normaal,ik kan me niet herinneren dat ik de anti car jack geactiveerd heb omdat ik nog niet eens wist dat deze functie erop zit en ook nooit ter sprake is gekomen,ik leen deze auto weleens uit misschien dat iemand dit gedaan heeft,maar bedankt voor de tips tot nu toe is alles weer oké.even afwachten maar weer.

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

te vroeg gejuigd,hij is weer aan het trubbelen,toch wel de unit kapot denk ik.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Misschien een draad stuk die massa maa,t of een deur schakelaar stuk waardoor de auto het signaal krijgt dat iemand van binnenuit de deuren opent hierna hoort de auto namelijk te ontgrendelen. Maar als je snelheid dan hoger is dan 12 km per uur vergrendelt hij weer.

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

het vreemde is dat ie nu vanzelf weer op anti carjack is gesprongen zonder dat er aan gekomen is of zonder in de auto te zijn geweest,dus ik denk toch wel zeker de regeleenheid kapot.

Heino4267 (200), 10 jaar geleden

Nee hoor, als bv.de bedrading van/naar de vergrendeling-schakelaar in de auto defect is, krijg je hetzelfde effect.

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

ik heb vanmiddag de stekker van de unit losgegooid en dan als ik hem er een paar uur af laat en weer opsteek en ik doe helemaal niks met de auto gebeurt er niks,na 30 tot 45 min, begint hij spontaan te trubbelen dus als er spanning opkomt na een bepaalde tijd zonder ook maar iets aan te raken begint hij te trubbelen,ik heb de schakelaar van de cv losgekoppeld geen verbetering,ik ga proberen een ander unit op te kop te tikken.

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

ik heb alle stekkers van de deuren losgekoppeld en hij blijft trubbelen,dus wel zeker de uch kapot,maar een vraagje wie heeft zo'n clio uit 2003,en wil even iets uitproberen voor mij,de auto met de sleutel openmaken (handmatig zonder afstand in te drukken)en dichtmaken gaan dan alle deuren open en dicht of alleen de bestuurderskant?bij mij alleen de bestuurderskant,en ik heb hier geen vergelijking B.V.D

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

de auto vandaag naar vero tronics in eindhoven gebracht en die hebben een storing in de uch gerepareerd en het werkt weer zoals het hoort.vaklui.

Heino4267 (200), 10 jaar geleden

Gelukkig! eindelijk opgelost! Was ook een vervelende, lastige storing om de oorzak te vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.