Renault Clio: Sleutel blijft hangen in contactslot

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5DCI

Goede morgen,

Ik heb sinds een tijdje dat mijn sleutel slecht in het contact gaat. na een paar keer proberen (zonder kracht) gaat ie opeens heel soepel.
Echter nu heb ik mijn sleutel in het contact maar wil ie er niet meer uit. na een beetje rammelen wil ie er soms opeens wel weer uit. (geld ook voor de reserve sleutel)

Is dit nu een smeer probleem? Ik heb wel al eens WD40 op de sleutel gespoten en hem een paar keer er in en eruit gehaald.
Is het wissellen van het cillinder een lastige klus?

Ik heb wel het idee dat het hele contact slot wat losjes zit... (de sleutel zit wel zonder speling in de cillinder).

mvgr,

Bas

spf_clio

Geplaatst door spf_clio (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

spf_clio (0), 10 jaar geleden

Krijg het stuur ook niet op stuurslot...

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

Als het contactslot veel speling heeft, is dit het begin van het einde. Op een gegeven moment zal de sleutel vastzitten, en kan afbreken.
Vervangen is dus het devies. Tip> doe niet teveel sleutels aan de bos. Doordat dit constant heen en weer ligt te slingeren, slijt je contactslot.

wkhoek (0) PRO, 10 jaar geleden

Als het slot al problemen geeft, dan kun je hem beter zsm vervangen. Tijdens het vervangen moet de sleutel er namelijk in en verdraait. Als je wacht totdat het slot niet meer wil, wordt het een aanzienlijk lastigere klus.

spf_clio (0), 10 jaar geleden

Okay bedankt,

Kan ik dan volstaan met alleen een nieuw cilider?

Zou iemand mij kunnen helpen aan een uit/inbouw beschrijving?

Mvgr,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.