Renault Megane: circulatie

Bouwjaar: 1999

Net als velen heb ik ook problemen met de recirculatieklep. Gelukkig is deze binnen de garantieperiode gerepareerd. Nadat ik de auto had opgehaald viel het me op dat ik het motortje niet meer hoorde(binnen- of buitenlucht). Mijn eerste indruk is dat de klep nu op circuleren staat. Via deze site weet ik dat het stekkertje van dit motortje onder de linker ruitenwisser zit. Het stekkertje zit nu op de rechter connector, had deze op de linker moeten zitten?

Oudshoorn

Geplaatst door Oudshoorn (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

etienne2951 (0), 18 jaar geleden

dag,de mijne is ook stuk,is dat die rode sekker,achter die paravan??onder de linkse ruitenwisser??mag je dat gewoon uitrekken,en laten slingeren??

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

volgens mij zitten er in 1 van de 2 conectors geen aansluiting.je kunt er wel een stekker in doen maar er wordt dan niks aan gestuurd .

Oudshoorn (0), 18 jaar geleden

Een bericht voor Etienne Degrande

Zet het contact aan en zet de recurculatieklep in de gewenste stand. Lucht van buiten geniet de voorkeur.
Als je voor je auto staat, draai je het torxschroefje van het rechter kunstofpaneel los. Verwijder het rubber en het paneel waar het pollenfilter zit. Nu kan je het kunstofpaneel onder de rechterruitenwisser iets omhoog halen. Je ziet dan een grote connector. Daar zit een stekker (kijk goed of deze in de linker of rechter connector zit), door de vergrendeling iets naar buiten te drukken kan je de stekker los maken. Het is wat krap, maar het is te doen. Je kan hem los laten hangen. Het klepperen is dan weg. Ik wil graag weten op welke plaats de connector heeft gezeten.
Na een bezoekje aan de garage is gebleken dat het motortje van de circulatieklep defect is, deze word onder garantie gerepareerd. Dit is een zeer tijdrovende en kostbare reparatie.
Sucses en tot horens.

arjankempeneers (0) PRO, 18 jaar geleden

Vlg. mij is het vervangen alleen maar tijdrovend als er airco op de auto zit. Dan schijn je er zo niet bij te komen.

etienne2951 (0), 18 jaar geleden

aan arnold oudshoorn,ga dat in de eerste dagen eens doen,en zal goed kijken waar hij zat tot dan ,en bedankt he' etienne nog iets mijne megane is van 04 -2000,maar dat zal wel hetzelfde zijn tot dan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.