Renault Megane: Claxon megane doet het niet meer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Mijn claxon doet het niet meer. Eerst leek hij een tijdje te haperen en nu doet hij helemaal niets meer. Moet ik het in het stuur gaan zoeken of bij de claxon zelf? iemand bekend mee?

ej

Geplaatst door ej , lid sinds 15 jaar geleden

4 Reacties

Safrane10698, 9 jaar geleden

meten is weten

ej, 9 jaar geleden

Zit nog steeds met hetzelfde probleem. Heb het een paar maanden generegeerd, maar heb nu een paar keer gemerkt dat het wel handig is om een claxon te hebben (vooral als een auto voor je in de file achteruit rolt!)

Hoe dan ook, de claxon werkt dus niet. Heel soms doet hij het wel als ik op een bepaalde manier op het stuur duw. Ik heb het gevoel dat het iets te maken heeft met een schakelaar in het stuur (ik zit vaak te trommelen op het stuur) Kan ik dit zelf openen zonder dat ik bang hoef te zijn dat er een airbag afgaat? Is er ergens een beschrijving hoe dit te doen?

Of zou het de claxon zelf zijn? en zo ja, waar vind ik die ergens en is die zelf te vervangen (zonder brug)?

Ralf_Jensen PRO, 9 jaar geleden

Zoals sebastiaan al zei; meten ! Begin bij de claxon zelf, is het eenvoudigst.! Zit in motorruimte, ik dacht RV bij achter de voorbumper.

ronny530, 9 jaar geleden

Als de claxon bij een bepaalde stuurstand wel werkt zit het probleem in de stuurkolom. Het contact wordt gemaakt middels een pen in het stuur en een sleepring op de stuurkolom. Het stuur moet er dus af.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.