Renault Laguna 1999: Climate Control geeft vochtige lucht

Bouwjaar: 1999

Mijn automatisch geregelde airco is met vochtig weer alleen goed te gebruiken in de ontwasemstand, anders beslaan de ramen.
Na gebruik van de airco geeft de verwarming zowiezo vieze vochtige en benauwde lucht, zowel na ontwasemstand als na normaal gebruik van de airco. De dealer heeft het filter van de airco al vervangen. Een airco-specialist zei dat ik de airco 2 km voor arriveren moet uitzetten. Deed ik al (als ik er aan dacht), maar dat helpt niet. Het vreemde is, dat als de auto warm is en de verwarming warme lucht blaast, dat die toch vochtig en benauwd is. Weet iemand waar dit aan kan liggen?

DJO

Geplaatst door DJO , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

Safrane10698, 16 jaar geleden

Hee arco

Ik kan je twee dingen noemen die er kunnen zijn, je recirculatie klep kapot(om de buitenlucht buiten te sluiten).
Of de afwateringsleidingen verstopt, die zitten onder het plastic rooster onder je voorruit.
Als die verstopt zijn loopt het water niet weg maar je auto in, kan je controleren door een tuinslang op het rooster te leggen en als er dan niet in beiden voorwiel kasten water uitkomt dan zijn ze verstopt.

Succes

DJO, 16 jaar geleden

Bedankt Sebastiaan (en Theo per mail),

De afwateringsleidingen zijn niet verstopt. De kachelradiateur is ook niet lek. Dan kan het dus nog aan de recirculatieklep liggen. Of misschien dat het water dat door de airco uit de gekoelde lucht wordt gehaald, ergens in mijn verwarmingskanalen blijft staan. Bij mijn auto nog nooit een druppel water onder de auto gezien. Weet iemand waar dat condenswater wordt opgevangen en hoe het wordt afgevoerd?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.