Renault Clio: Clio 1.2 remmen en handrem doen het spontaan niet meer

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine

De remmen en handrem van onze clio doen het niet meer. Ik remde af voor een bocht toen ik een soort dof gebonk (of beter gezegd een soort 'kloenk') hoorde en tegelijk klapte het rempedaal tegen mijn voet terug. De remmen deden het nog een klein beetje. Ik probeerde te remmen met de handrem maar die ratelde omhoog en omlaag, die was gewoon slap. Als ik er nu in stap om even te testen doen de remmen het natuurlijk niet maar als ik een paar keer op de rem trap pakt die hem in een keer (ook de handrem) en remt die weer, als ik dan een beetje gas geef om weer een remtest te doen weigeren ze weer, een paar keer indrukken en ik kan weer remmen. Het is al een 'oudje' maar omdat we niet al te lang geleden ook al de distributieriem vervangen hebben zitten we in twijfel. Gaan we naar da garage om het te laten repareren of zetten we hem aan de kant. Ik zou graag willen weten of iemand weet wat er aan de hand kan zijn en wat voor reparatiekosten hieraan vastzitten, alvast erg bedankt!!

Hanekamp

Geplaatst door Hanekamp (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk is de remvoering van de remschoenen los gelaten(zit gelijmd) nieuw setje remschoenen en eventueel remcilinders (laten) monteren.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.