Renault Clio: clio 1.2 sproeier van ruitenwisser voor werkt niet meer goed

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 55 kw

Hallo allemaal, vanaf deze week doen de sproeiers (voor) van mijn clio raar. Ik dacht eerst dat de ruitenwisservloeistof op was aangezien er maar een zielig straaltje uitkwam. rechts bijna helemaal niks, links zoals gezegd een zielig straaltje, ruitenwisservloeistof bijgevuld met als resultaat dat het nog steeds hetzelfde is.

Wat kan ik nakijken om te kijken of er iets kapot / verstopt is en hoe kan ik dit zelf doen? (en op welke plek moet ik kijken :) ??)

Alvast bedankt voor jullie (hopelijk spoedige) reactie.

Groetjes!!!!!!

nadiensche

Geplaatst door nadiensche (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Het kan een verstopping zijn van je sproeikopjes. Slangetje aan de achterkant er even aftrekken en doorblazen. Maar de motortjes gaan ook vaak kapot. Slangetje bij het motortje er even aftrekken en dan de sproeier bedienen en kijken als je hier wel een krachtige straal hebt.

ksie (0) PRO, 17 jaar geleden

Meestal is het pompje defect.

nadiensche (0), 17 jaar geleden

Hoi, bedankt voor jullie snelle reacties. Ik zal zaterdag eens kijken of de slangetjes verstopt zijn. ('s avonds in het donker is dat zo lastig). Op de reactie dat het pompje defect kan zijn: ik hoor het pompje wel als ik de sproeier aanzet, er komt ook een beetje uit maar geen sterke straal zeg maar. maar horen doe ik het pompje wel. kan het toch kapot zijn? waar vind ik het motortje overigens precies? (kan best zijn dat ik het zo zie zitten hoor als ik onder de kap kijk, maar voor de volledigheid vraag ik het even). Ik laat jullie in ieder geval weten als ik het 'probleem' heb gevonden. Groetjes.

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Klopt motor maakt wel lawaai maar is gewoon versleten van binnen. Deze gewoon vervangen... Hij zit onderin het reservoir.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.