Renault Clio: Clio 1.5 DCI stottert en slaat af en start nu helemaal niet meer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Hallo allemaal,

Allereerst mijn excuses voor onderstaande "Jip en Janneke taal" want ik heb er totaal geen verstand van autotechniek.

In den beginne (ruim 1 jaar geleden) had ik het probleem dat na zo'n 100-500 m na een koude start to motor erg stotterde en soms af sloeg. Na 1-2 km was het probleem verholpen. Aangezien dit met korte tussenpozen enkele dagen aanhield heb ik hem naar mijn garage gebracht. Deze kon niets vinden.

Na weer een pruttelend en stotterend ritje naar mijn werk kreeg ik hem 's middags niet meer aan de praat. ANWB gebeld en die kregen hem uiteindelijk aan de gang na enige tijd op het "pompje" (?) gedrukt te hebben (klein balletje/ballon rechts vooraan onder moterkap, aangesloten op de brandstofleidingen).

Geleidelijk werd het probleem erger en had ik er vooral last van tijdens het rijden met laag toerental en het intrappen van de koppeling (bij stoplicht/rotonde enz). Terug naar de garage alwaar de pakking van het brandstoffilter vervangen is.

Het probleem was echter niet opgelost en korte tijd later zijn de EGR kleppen vervangen.

Korte tijd later viel tijdens het rijden (ook op de snelweg) regelmatig zonder waarschuwing de motor uit (best vervelend als je net inhaald op de linker baan) en kreeg ik steeds meer problemen met doorstarten tijdens het rijden. Dus regelmatig op de vluchtstrook op het pompje zitten duwen, om uiteindelijk opnieuw gestart te krijgen.

Opnieuw naar de garage die niets kon vinden. Uiteindelijk hebben ze alles (?) opnieuw gecallibreerd en is het probleem enige tijd minder geweest.

Helaas, je raad het al, het probleem is niet opgelost en ik zag afgelopen vrijdag mijn leven aan me voorbij flitsen toen ik op een drukke 4 baans provinciale weg zonder vluchtstrook of uitwijkmogelijkheden mijn Clio (en vooral mezelf) naar een veilig heenkomen probeerde te duwen.

De maat is nu vol!!!


Wat zijn concreet de problemen:
Afslaan tijdens rijden. Vooral (maar niet alleen) bij laag toerental (1800-2500) of juist bij matig gas geven om in te halen.
Stotteren tijdens rijden. Vooral (maar niet alleen) bij laag toerental (1800-2500) of juist bij matig gas geven om in te halen.
Niet willen starten (soms koud, maar ook warm). Als ik vaak en hard op het "pompje" druk en (bij warme start) enige tijd wacht (half uur), springt hij vaak weer aan. Als ik op het pomje druk, zie ik luchtbelletjes door de leidingen gaan (geen idee of dit aanvoer of retour is).
Momenteel start de auto helemaal niet meer.

Ik heb erover gedacht de Clio naar de Renault garage te brengen, maar daar hadden ze pas over 2-3 weken tijd en ik ben eerlijk gezegd bang dat de Renault garage een dure grap wordt....

Kan iemand mij helpen dit probleem op te lossen, of moet ik mijn collega's geloven en een VW kopen?


Alvast bedankt voor jullie reacties,

Bart

Bart Willems

Geplaatst door Bart Willems (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Het beste wat je kunt doen is toch echt een afspraak maken bij een ''echte'' Renault dealer het uurtarief is misschien wat duurder, maar een dealer heeft het probleem meestal sneller gevonden dan een universele garage ivm betere uitleesapparatuur en meer kennis te hebben van Renaults. Dus uiteindelijk ben je nog goedkoper uit ook! Deze dealer zal de auto uitlezen en eventuele storingen lokaliseren/oplossen. Ik kan je allemaal wel vertellen wat er allemaal mis kan wezen, maar als je zelf al ''a'' technisch bent schiet dat natuurlijk niet op!

Suc6 ermee !

Hendrik4290 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Bart Willems]Hallo allemaal,

Kan iemand mij helpen dit probleem op te lossen, of moet ik mijn collega's geloven en een VW kopen?[/quote]
Denk je dat die geen problemen hebben? Er zijn geen auto's meer waar niets aan scheelt.

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Het lijkt op problemen met de dieseltoevoer.
Een goede (Renault) garage zou daar zo uit moeten zijn, zeker omdat de auto nu helemaal niet meer start ....

Michielrc7825 (0) PRO, 13 jaar geleden

afgaande op het steeds verergen van het probleem denk ik aan een kleine lekkage van de dieseltoevoer welke je aan het "verhelpen' was door aan het "balgje" te pompen. hierdoor pomp je diesel vanuit de tank naar het brandstoffilter toe.
Ga op zoek naar een goede garage (hoeft niet perse een dealer te zijn) en leg je klacht uit zoals je ons hebt gedaan (en dan met de auto erbij)
Een garage met ervaring zou zo een diagnose kunnen stellen. heb al meerder malen deze klachten gehoord en bleek vaak een gaatje (niet makkelijk te zien) in de aanvoerleiding te zijn waardoor lucht meegezogen werd in de brandstoftoevoer.
mvg michiel

Bart Willems (0), 12 jaar geleden

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie reacties. Uiteindelijk is BDP sensor vervangen en daarmee het probleem verholpen.


Groeten Bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.